Apple Music speelt nu complete nummers in je browser

Minder afhankelijk van iTunes
Tot nu toe moest je nummers van Apple Music via iTunes afspelen op de desktop. Maar dat hoeft nu niet meer: je kunt nu in de browser ook naar een volledig nummer luisteren zonder dat je iTunes nodig hebt.

De webplayer kon tot nu toe alleen korte fragmenten laten horen. De verandering werd ontdekt door gebruikers van Reddit. Jekunt zelfs albums en afspeellijsten toevoegen zonder de browser te verlaten. Het is nog wel wat beperkter dan de webplayer van Spotify, waarmee je ook door de volledige collectie kunt bladeren, afspeellijsten maken en kijken waar je vrienden naar luisteren.


Op die manier zou je ook naar Apple Music kunnen luisteren op platformen waarop dat tot nu toe niet mogelijk was, zoals een Chromebook of een werk-pc waarop het installeren van iTunes niet is toegestaan door de beheerder. Voor Apple is het ook een manier om concurrent Spotify bij te benen: het is wel zo handig als je op de website van je favoriete band of muzieksite meteen naar een album kunt luisteren, zonder steeds naar iTunes te worden doorgestuurd.

Nieuwe functies op WWDC?
Mogelijk gaat Apple er ook iets over zeggen tijdens WWDC. De muziekdienst heeft sinds april een nieuwe topman (Oliver Schusser) en er lijken grootse plannen aan te komen om van Apple ook een muziekuitgeverij te maken. Apple zal ongetwijfeld iets zeggen over de spectaculaire groei die Apple Music heeft doorgemaakt. Er zijn nu meer dan 50 miljoen actieve gebruikers, al dan niet betalend.

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.