Apple’s volgende doel: vroegtijdig beroertes herkennen met Apple Watch

Apple gaat samenwerken met farmaceutisch bedrijf Johnson & Johnson, om te kijken of de Apple Watch beroertes kan voorkomen. Binnenkort start er een uitgebreid onderzoek.

Je kent misschien de uitgebreide campagne van de Nederlandse Hartstichting wel, waarin de drie manieren hoe je een beroerte kan herkennen centraal staan: scheve mond, verwarde spraak en lamme arm. In de toekomst kan de Apple Watch daar misschien een rol in spelen. Apple start in samenwerking met Johnson & Johnson een onderzoek. Daarin kijken ze of de Apple Watch een beroerte kan herkennen.

Apple Watch en beroertes herkennen

Een beroerte is het gevolg van een plotselinge verstoring van de doorbloeding van de hersenen. Een beroerte kan allerlei gevolgen hebben, zoals verlamming, slechter zicht of verandering van het karakter. Met het onderzoek wil Apple kijken of de Apple Watch een bijdrage kan leveren in het vroegtijdig constateren van een beroerte. De doelgroep zijn Amerikaanse patiënten van 65 jaar en ouder.

ECG op de Apple Watch Series 4.

De Apple Watch kan dankzij de geavanceerde hartslagsensor boezemfibrilleren herkennen, oftewel een onregelmatige hartslag. Apple wil meer leren over de mogelijke gevolgen en wil bijvoorbeeld beroertes voorkomen door boezemfibrilleren vroegtijdig te herkennen. Apple wil onder andere de ECG-app gebruiken. De Apple Watch ECG-app is in Nederland helaas nog niet beschikbaar.

https://www.iculture.nl/nieuws/apple-watch-ecg-nederland/

Mogelijk meer boezemfibrilleren dan gedacht
Johnson & Johnson, in Nederland vooral bekend van de merken Listerine, Imodium en OB, is blij met de samenwerking met Apple. Volgens Paul Burton van het bedrijf heeft de Apple Watch ‘een hele goede detectivegraad’ als het gaat om boezemfibrilleren. Volgens hen kan de studie uitwijzen dat er meer ouderen zijn die last hebben van boezemfibrilleren dan nu lijkt, waardoor ook in potentie beroertes voorkomen kunnen worden.

Jeff Williams van Apple geeft op zijn beurt aan dat ze de laatste tijd steeds meer brieven van gebruikers krijgen, die dankzij de Apple Watch ontdekt hebben dat ze last hebben van boezemfibrilleren. Mede daarom wil Apple meer onderzoek doen naar de mogelijkheden. Eerder deze week plaatste Tim Cook nog een tweet over een gebruiker die naar eigen zeggen gered was door de Apple Watch.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

In een reeks video’s portretteerden Apple eerder al gebruikers die dankzij de Apple Watch gered zijn. De serie Real Stories bestaat uit twee filmpjes waarin meerdere gebruikers aan het woord komen. Onlangs in een interview gaf Tim Cook al aan dat de grootste bijdrage van Apple aan de mensheid misschien wel in gezondheidszorg ligt.

Bekijk ook

Real Stories: deze mensen zijn gered door de Apple Watch

Apple heeft twee korte docu's uitgebracht met portretten van mensen die mogelijk gered zijn dankzij de hartslagfuncties van de Apple Watch. De verschillende functies van de Apple Watch worden besproken en mensen delen hun verhaal hoe belangrijk de Apple Watch geweest is.

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch

Reacties: 22 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.