Muziekvideo's categorie in Apple Music.

Apple Music heeft nieuwe sectie voor videoclips: iOS 11.3 steeds dichterbij

Apple Music heeft nu een nieuw onderdeel voor muziekvideo's. Je vindt daar afspeellijsten, de nieuwste video's en meer. De nieuwe functie zou onderdeel uitmaken van iOS 11.3, maar is nu al zichtbaar bij Apple Music-gebruikers. Ligt iOS 11.3 op de loer?

iOS 11.3 kan elk moment verschijnen voor iedereen met een geschikte iPhone of iPad. Toch is er nu al één nieuwe functie van iOS 11.3 te gebruiken. Abonnees van Apple Music kunnen nu namelijk gebruikmaken van de nieuwe optie Muziekvideo’s.

Muziekvideo’s in Apple Music nog vóór iOS 11.3

Het was in Apple Music altijd al mogelijk om muziekvideo’s te bekijken, maar een prominente plek voor deze content was er nog niet. Apple beloofde eerder al dat er in Apple Music een aparte categorie voor muziekvideo’s zou komen en vandaag is deze voor alle abonnees live. De aparte sectie is te vinden in het Ontdekken-tabblad, helemaal onderaan.

Apple Music Muziekvideo's.

Tik je nu op deze nieuwe optie Muziekvideo’s, dan vind je bovenaan meteen enkele afspeellijsten voor muziekvideo’s. Momenteel zijn dat onder andere Populairste video’s van nu, Video’s om een feestje te bouwen en Scherpe hiphopvideo’s. Ook nieuwe clips van Kylie Minogue en Drake vind je bovenaan deze nieuwe categorie. Verderop op deze pagina vind je nog allerlei uitgelichte thema’s en genres met verschillende afspeellijsten. Je kan elke afspeellijst toevoegen aan jouw eigen bibliotheek en deze bijvoorbeeld afspelen op de Apple TV, zodat je je eigen muziekzender kunt samenstellen. Ook in iTunes op de Mac vind je het kopje Muziekvideo’s bij het Ontdekken-tabblad.

iOS 11.3 in aantocht
De sectie Muziekvideo’s is op moment van schrijven zichtbaar voor Apple Music-gebruikers, zelfs als je nog op iOS 11.2.6 zit. Dit doet vermoeden dat iOS 11.3 snel verschijnt, mogelijk vanavond al. Gisterenavond heeft Apple in ieder geval al iOS 11.3 voor de nieuwe iPad 2018 vrijgegeven. Gezien de nieuwe optie voor videoclips lijkt het slechts een kwestie van tijd voordat de update voor iedereen te downloaden is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 maart 2018, 12:34
Categorieën Apple, iOS
Onderwerp apple music
Software iOS 11

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.