Moment Anamorphic lens

Moment’s nieuwe lens is speciaal voor filmmakers

Moment is terug op Kickstarter met een nieuwe reeks producten, deze keer gericht op filmmakers. Je kunt investeren in een nieuwe anamorfische lens, een draadloos oplaadbare batterijhoes, een contragewichtje en diverse filter-adapters.

Moment’s anamorfische lens

Moment is een fabrikant van verschillende iPhone-accessoires gericht op fotografen. Zo maakt het bedrijf verschillende iPhone-lenzen om nog meer uit de camera te halen. Die lenzen waren vooral interessant voor fotografen, maar nu gaat Moment zich ook richten op videomakers met een nieuwe reeks accessoires, waaronder deze anamorfische lens. Op Kickstarter is het bedrijf begonnen met geld inzamelen om deze lens in productie te gaan nemen.

Moment filmmaker-lens

Betere video’s met de iPhone camera
De anamorfische lens zorgt ervoor dat het nog makkelijker wordt om goede video’s te maken met de camera van de iPhone. Het is een vierkant blokje dat te bevestigen is op het speciale hoesje van Moment. De lens zorgt voor een bioscoop-achtig effect. Wikipedia zegt over anamorf breedbeeld dat het een manier is om video in breedbeeld-formaat zonder horizontale zwarte balken op te slaan. Op deze manier gebruik je de gehele resolutie voor het eigenlijke beeld, met een betere beeldkwaliteit als resultaat.

iPhone X oplaadcase
De lens is niet het enige waar Moment geld voor aan het inzamelen is. Ook zijn ze bezig met het ontwikkelen van een oplaadcase voor de iPhone X. Eerder bracht Moment al een oplaadcase uit voor de iPhone 7, de iPhone 8 en beide Plus-modellen. Deze is te bestellen op de website van Moment. Met het nieuwe hoesje is het mogelijk om alle lenzen van Moment te bevestigen. Zo weet je zeker dat je nooit met een lege iPhone zit terwijl je aan het fotograferen of filmen bent. Het hoesje is ook nog eens draadloos op te laden.

Moment Anamorphic lens

Kickstarter-project
Op Kickstarter kun je voor de verschillende producten apart geld inleggen, of alles in één keer. Wanneer je voor die laatste optie kiest, moet je wel meer dan $999 inleggen. Je ontvangt dan alle lenzen die Moment tot nu toe heeft geproduceerd, dus ook alle foto lenzen. Verder ontvang je zowel de oplaadcase als het normale hoesje. Daarnaast zit er in het pakket een reistas om je lenzen te bewaren.

Moment Anamorphic lens

Het is ook mogelijk om geld te investeren in een van de losse producten waar Moment op dit moment mee bezig is. Het begint bij het contragewichtje, dat kost je ongeveer €24. Om de oplaadcase voor de iPhone X te ontvangen moet je meer dan €64 investeren. De prijs voor de anamorfische lens begint bij €97 of meer. Dan heb je ook nog de mogelijkheid om te investeren in de lens in combinatie met het originele hoesje van Moment. Hiervoor ben je minimaal €118 kwijt. Als het bedrijf genoeg geld heeft ingezameld worden de lenzen waarschijnlijk in juni verzonden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 maart 2018, 11:15
Categorie Accessoires
Onderwerpen filmen, lens, moment, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.