Apple Music-nummers

Apple Music groeit naar 20 miljoen betalende klanten dankzij focus op hip-hop

Apple Music heeft de mijlpaal van 20 miljoen betalende klanten bereikt. De groei zou vooral te danken zijn aan een focus op hip-hop.

Apple Music heeft 20 miljoen actieve, betalende abonnees. Dat heeft Apple-topman Eddy Cue in een interview verteld aan Billboard. De afgelopen drie maanden groeide het aantal betalende klanten met drie miljoen. De groei is te danken aan het feit dat Apple Music zich sterk op hip-hop heeft gericht, een genre dat volgens Cue ondervertegenwoordigd was in iTunes en in de ranglijsten.


Apple Music-nummers

Apple Music: 20 miljoen betalende klanten

Cue is er dan ook trots op dat Apple zoveel heeft kunnen doen op dat gebied. Zo’n 60 procent van de klanten heeft het afgelopen jaar geen losse muzieknummers gekocht in de iTunes Store en meer dan 50 procent woont buiten de VS.

Toch vindt Cue het aantal abonnees nog relatief klein: “Er zijn miljarden mensen die naar muziek luisteren, wij hebben niet eens 100 miljoen abonnees. Er zijn nog veel groeikansen.” Concurrent Spotify had zeven jaar nodig om de mijlpaal van 20 miljoen te bereiken. De groei is geleidelijk gegaan: in april waren er 13 miljoen klanten, in juni 15 miljoen en in september 17 miljoen. Spotify had in september 40 miljoen betalende klanten en zal begin volgend jaar op 50 miljoen zitten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
7 december 2016 om 9:03
Onderwerp
Categorie
Diensten
8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.