Google Drive

Probleem opgelost: Google Drive werkt nu samen met de Bestanden-app

Ben je een veelgebruiker van Google Drive? Dan kun je nu ook de Bestanden-app gebruiken. Google Drive en Apple's nieuwe Bestanden-app werken nu samen, waardoor er ook een vervelende bug opgelost is.

Als je gebruiker bent van Google Drive, dan is er nu goed nieuws. De Google Drive-app (link) is bijgewerkt, waardoor je deze kunt gebruiken in combinatie met Apple’s nieuwe Bestanden-app in iOS 11. Ook is daarmee een vervelende bug opgelost waar gebruikers eerder last van hadden.

Google Drive

Google Drive met Bestanden-app

Gebruikers van de Google Drive-app hadden de afgelopen dagen last van een probleem bij het openen van een bestand. Als je vanuit de Bestanden-app bijvoorbeeld een Word-bestand wilde openen, werd daarbij automatisch de Google Drive-app geopend om het bestand in op te slaan. Dit was ook het geval bij het openen van dergelijke documenten via de iCloud Drive-app in iOS 10. Met de update van de Google Drive-app van vandaag is dit probleem opgelost, waardoor je weer gewoon bestanden kunt openen en bekijken in de Bestanden-app.

Je kunt al je documenten die in Google Drive opgeslagen staan, eenvoudig bekijken in Apple’s eigen Bestanden-app. Mogelijk moet je hiervoor Google Drive nog even inschakelen in de Bestanden-app. Dit doe je door in het hoofdmenu van de Bestanden-app te tikken op Wijzig en daar Google Drive in te schakelen. Tik op Google Drive onder het kopje Locaties en je krijgt inzicht in al je bestanden.

Bestanden-app met Google Drive.

De Bestanden-app in iOS 11 is één van de grotere vernieuwingen. De Bestanden-app voor iPhone en iPad is een veelzijdigere app om al je documenten te beheren en in te zien. Wil je meer lezen over hoe deze app precies werkt, dan vind je in onze gids meer informatie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 september 2017, 16:43
Categorie Apps
Onderwerpen bestanden, google drive
Software iOS 11

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.