Beste streaming muziek apps headphones iOS

‘Spotify is grootste muziekdienst in Nederland, gevolgd door Apple Music’

Uit een nieuw GfK-onderzoek blijkt dat Spotify met afstand de populairste streaming muziekdienst in Nederland is. Apple Music volgt Spotify echter op de tweede plaats.

Beste streaming muziek apps headphones iOS

Marktonderzoeker GfK heeft onderzoek gedaan naar de populariteit van streaming muziekdiensten in Nederland. Hoewel Spotify nog steeds met kop en schouders boven alle andere uitsteekt, heeft Apple Music in relatief korte tijd ook al een percentage van 9% van de markt achter zich geschaard.

De resultaten van het onderzoek van GfK zijn nog niet officieel naar buiten gebracht, maar lekten via Twitter uit tijdens een presentatie van Will Page, manager van Spotify. Hij hield vandaag een presentatie tijdens de muziekconferentie Fastforward in Amsterdam.

Muziek-onderzoek over streaming muziekdiensten in Nederland.

Spotify het populairst, gevolgd door Apple Music

Op de foto is goed te zien dat Spotify maar liefst 86 procent van de streaming muziekmarkt in Nederland in handen heeft. Op de tweede plek zien we Apple Music terug, met 9 procent. Deezer volgt Apple’s muziekdienst op de voet met 8 procent marktaandeel. Helemaal onderaan de lijst staat nieuwe muziekdienst Tidal van Jay-Z, die in Nederland zo weinig leden telde dat het aantal niet meetbaar was. De lijst ziet er als volgt uit:

Populariteit streaming muziekdiensten in Nederland

  1. Spotify: 86%
  2. Apple Music: 9%
  3. Deezer: 8%
  4. Google Play Music: 6%
  5. Napster: 3%
  6. PlayStation Music: 2%
  7. Tidal: Niet meetbaar

Uit het onderzoek blijkt dat het goed gaat met streamingmuziek in Nederland. 38 procent van de ondervraagden zegt naar streaming muziek te luisteren, terwijl dat percentage vorig jaar nog op 35 procent stond.

Livemuziek steeds belangrijker

Daarnaast bleek ook in 2015 volgens Page weer dat livemuziek een steeds grotere inkomstenbron voor muzikanten aan het worden is. De deelnemers aan het onderzoek lieten weten 14 procent meer geld uit te hebben gegeven aan livemuziek dan het jaar ervoor.

Wil je meer weten over wat de populairste muziekdiensten allemaal te bieden hebben? Kijk dan eens in onze uitgebreide iCulture Vergelijkt, waarin we alle diensten tegenover elkaar zetten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 februari 2016, 17:29
Categorie Diensten
Onderwerpen apple music, muziekdienst, spotify

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.