Apple gaat MacBook-toetsenborden sneller repareren

Apple gaat reparaties aan MacBook-toetsenborden nu direct in de winkels uitvoeren. Hierdoor hoef je minder lang te wachten totdat het toetsenbord gefixt is.

Sinds vorig jaar loopt bij Apple het MacBook-toetsenbord reparatieprogramma, vanwege de vele klachten over vastzittende toetsen of toetsen die helemaal niet reageren. Dankzij dit programma kun je het toetsenbord kosteloos bij Apple laten fixen, maar dergelijke MacBook-reparaties duren vaak iets langer. Uit een interne memo blijkt nu dat Apple deze klachten sneller wil afhandelen.

Toetsenbordreparaties sneller uitgevoerd

De interne memo heeft als titel “How to support Mac customers with keyboard-related repairs in store”. Daarin staat vermeld dat de meeste reparaties nu direct in de store uitgevoerd moeten worden, in plaats van dat het opgestuurd wordt. Apple zorgt ervoor dat er voldoende onderdelen naar de stores verstuurd worden, zodat er genoeg voorraad is. Dergelijke reparaties meoten volgens Apple prioriteit krijgen, zodat gebruikers de volgende dag hun MacBook weer kunnen ophalen. Normaal gesproken kunnen dergelijke reparaties een week duren.

Waarom Apple deze maatregel precies neemt is onduidelijk, maar mogelijk wil Apple hiermee klanten meer tevreden houden. Na de toenemende klachten over het toetsenbord heeft Apple voor het derde generatie vlindertoetsenbord in de MacBook Pro 2018 en MacBook Air 2018 enkele wijzigingen aangebracht. Zo zit er een speciaal membraan die stof en kruimels moet tegengaan. Toch zijn er ook met dit model nog klachten. Apple heeft inmiddels zijn excuses aangeboden voor de problemen met het MacBook-toetsenbord.

Bekijk ook

Apple biedt excuses aan voor klachten over het nieuwste MacBook-toetsenborden

Heb jij nog problemen met het toetsenbord van je MacBook? Apple zegt opnieuw sorry tegen de MacBook-gebruikers die nog steeds problemen ondervinden met het toetsenbord, ondanks de aanpassingen die Apple gedaan heeft.

Heb jij last van een haperend toetsenbord, dan kun je deze kosteloos laten vervangen door een afspraak te maken bij de Apple Store. Het reparatieprogramma geldt voor alle modellen vanaf 2015 tot en met 2017. Heb je een nieuwe MacBook Pro 2018? Dan valt een defect nog onder de garantie.

Bekijk ook

Zo maak je een afspraak met de Apple Store Genius Bar of een erkende serviceprovider

Heb je een probleem met je iPhone, iPad of Mac? Dan kun je daarvoor terecht bij de Apple Store. Maak een afspraak met de Genius Bar, zodat je op een door jou gekozen tijdstip terecht kan voor je probleem.

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.