Toetsenbord in MacBook Air 2018 teardown van iFixit.

Apple biedt excuses aan voor klachten over het nieuwste MacBook-toetsenborden

Heb jij nog problemen met het toetsenbord van je MacBook? Apple zegt opnieuw sorry tegen de MacBook-gebruikers die nog steeds problemen ondervinden met het toetsenbord, ondanks de aanpassingen die Apple gedaan heeft.

Apple zegt sorry voor MacBook-toetsenborden

Sinds Apple’s overstap naar het vlindermechanisme in de toetsenborden van de MacBooks, zijn er relatief veel klachten over vastzittende toetsen of knoppen die helemaal niet meer reageren. Apple introduceerde daarom in de zomer van 2018 het MacBook toetsenbord reparatieprogramma, waarmee je een defect toetsenbord kosteloos kan laten vervangen. Apple nam daarna ook maatregelen om de betrouwbaarheid te verbeteren, maar daarmee zijn de problemen nog niet verholpen.

Het derde generatie toetsenbord vind je in de MacBook Pro 2018 en de nieuwste MacBook Air 2018. Apple voegde een siliconen membraan toe aan het toetsenbord, zodat deze beter beschermd is tegen zand en stof. Bovendien maakt dit het toetsenbord iets stiller. Daarmee zijn de problemen voor Joanna Stern van The Wall Street Journal niet opgelost. Zij laat op een goede manier zien hoe lastig het is om een tekst te lezen waar de E’s en R’s uitgehaald zijn.

In een statement laat Apple weten dat ze op de hoogte zijn van de problemen die sommige gebruikers hebben met de derde generatie toetsenborden:

“We zijn ervan op de hoogte dat een klein aantal gebruikers problemen ervaren met het derde generatie vlindertoetsenbord en daarvoor bieden we onze excuses aan. De meeste MacBook-gebruikers hebben positieve ervaringen met het nieuwe toetsenbord.

Apple vult aan dat gebruikers die last hebben van vastzittende toetsen het beste contact op kunnen nemen met Apple Support. Bij MacBook toetsenbord problemen kun je ook zelf het één en ander proberen, bijvoorbeeld met perslucht. Op dit moment valt het derde generatie toetsenbord nog niet onder Apple’s reparatieprogramma, maar iedereen met dit type toetsenbord valt nog onder de eenjarige garantie. Bij defecten kun je het toetsenbord dus kosteloos laten vervangen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 maart 2019, 17:43
Bron Bron The Wall Street Journal
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen macbook, toetsenbord
9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.