Apple’s kerstboodschap voor 2016: ‘Open je hart voor iedereen’

Apple heeft een reclamespotje voor de kerst uitgebracht, die dit jaar een bijzondere boodschap bevat: open je hart voor iedereen, niet alleen directe familie en vrienden.

Elk jaar brengt Apple rond kerst een reclamespotje uit, waarin ze een boodschap proberen te verpakken. Meestal gaat het om gezellig samenzijn met de hele familie (met een klein beetje hulp van Apple-producten). Dit jaar heeft Apple echter voor een andere insteek gekozen: wees aardig tegen iedereen, niet alleen familie en vrienden. Ook het monster van Frankenstein heeft af en toe een knuffel nodig.


Apple kerstreclamespot 2016 Frankenstein

Apple’s kerstreclamespot: iedereen doet mee

Hoewel actie… het twee minuten durende reclamespotje gaat vrij traag. Verwacht geen beukend ritme en snel wisselende beelden, zoals in de Drake-reclamespot die je eerder vandaag kon bekijken. In ‘Open your heart to everyone’ draait het om een muziekdoosje en kerstliedjes. De regisseur is dezelfde die het kerstspotje van 2013 maakte, waarmee Apple een Emmy won. Maar de boodschap is deze keer wel wat minder vrolijk.

https://www.youtube.com/watch?v=K1kl7qJDmw4

Misschien heeft het te maken met het veranderende politieke klimaat in de VS, of met het feit dat Apple dit jaar wat meer somberheid wil uitstralen. We krijgen ook maar één Apple-product te zien: een iPhone 7 waarmee het monster van Frankenstein het geluid van een muziekdoosje opneemt, terwijl hij in zijn gezellig ingerichte huisje een kop thee drinkt bij het haardvuur. Maar er mist iets: het gezelschap van andere mensen. Het monster sleept zich naar het dorp, waar hij als zonderling niet meteen met open armen wordt ontvangen. Na wat twijfel begint hij toch maar een liedje te zingen… De sfeer is wat ongemakkelijk, totdat een meisje een stap naar voren zet en meezingt, waarna uiteindelijk alle omstanders inhaken.

Of de uitslag van de verkiezingen heeft meegespeeld bij het maken van deze reclamespot is onduidelijk. Apple zou in nog geen twee weken het hele spotje inclusief casting en winterse aankleding van een dorpje in elkaar gezet moeten hebben. Passend is de boodschap echter wel. Thanksgiving en de feestdagen zijn traditiegetrouw momenten om met je familie en naaste vrienden door te brengen, maar Apple wil duidelijk maken dat je verder moet kijken dan dat. Reclamespotjes in voorgaande jaren toonden vooral knusse familietafereeltjes.

Hieronder zie je een round-up van 30 jaar kerstreclames van Apple:

https://www.youtube.com/watch?v=zwiHlUg4Hsk

De complete filmpjes zien? Hieronder de artikelen die we in voorgaande jaren erover schreven:

Bekijk ook

Apple viert kerst met Stevie Wonder en Andra Day (video)

Apple heeft een gezellige kerstvideo online gezet, waarin een familie met elkaar bezig is. Stevie Wonder en Andra Daye zingen samen een kerstklassieker uit 1967.
Bekijk ook

Apple brengt speciale kerstreclame 'The Song' uit

Apple's nieuwe kerstreclame 'The Song' laat in anderhalve minuut zien hoe je een mooi, persoonlijk cadeau kunt maken.
Bekijk ook

Apple brengt kerstreclamespot voor iPhone 5s uit

Apple heeft een reclamespotje voor de iPhone 5s uitgebracht. Een met de iPhone 5s gefilmd familiefilmpje doet harten smelten.
Bekijk ook

Apple's kerstreclamespot: I'll Be Home for Christmas

Apple heeft de kerstreclamespot I'll Be Home for Christmas uitgebracht. In het filmpje is een meisje te zien, dat de Bing Crosby-klassieker voor haar grootvader zingt.
Bekijk ook

iPhone-reclamespot Santa legt uit hoe Siri de kerstman helpt

In Apple's reclamespotje voor de kerst 2011 zien we hoe Siri de kerstman helpt bij zijn belangrijke werk.

Kerst

Kerst: voor veel mensen de mooiste tijd van het jaar. Je kunt je huis gezellig maken met kerstverlichting met HomeKit of je kerstboom met een slimme stekker geschikt maken voor bediening op afstand. Ook hebben we apps voor kerstkaarten en diverse andere artikelen om de sfeer erin te brengen! Ook zonder geld uit te geven, want door je Memoji een kerstmuts te geven voel je je helemaal feestelijk. Liever lui op de bank? Met onze lijst met kerstfilms vind je bij elke streaming aanbieder een passend aanbod.

Kerst

Reacties: 10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.