The Song Apple

Apple brengt speciale kerstreclame ‘The Song’ uit

Apple's nieuwe kerstreclame 'The Song' laat in anderhalve minuut zien hoe je een mooi, persoonlijk cadeau kunt maken.

The Song AppleWe zijn minder dan twee weken verwijderd van kerst, en Apple heeft daarom nu alvast een speciale reclame uitgebracht voor de feestdagen. In de nieuwe video wordt niet de nadruk op een specifiek product: in plaats daarvan wordt uitgebeeld hoe je een mooi, persoonlijk cadeau kunt maken.

In de nieuwe reclame vindt een meisje een oude elpee van haar oma, met daarop een door haar gezongen nummer. Ze besluit haar Mac erbij te pakken, om er een duet van te maken voor op een iPad. Hoewel er geen woord wordt gesproken (buiten de elpee en het gezongen nummer), weet de reclame zijn boodschap perfect over te brengen.

Er wordt geen specifieke iPhone, iPad of Mac geadverteerd in de reclame, maar toch weet de video op subtiele wijze de kracht van Apple’s hardware te promoten. In anderhalve minuut krijgen we immers te zien hoe je met een aantal Apple-producten iemand op persoonlijke wijze kunt verrassen – terwijl er ook een mooi, kort verhaal wordt verteld. Dat Apple hiermee gelijktijdig al zijn gebruikers fijne feestdagen kan wensen, is een mooie bonus. Overigens greep Apple-topman Phil Schiller de gelegenheid aan om deze zelfde wens op Twitter uit te dragen:

Vorig jaar greep Apple ook de feestdagen aan voor een mooie, persoonlijke reclame. De video ‘Misunderstood‘ bleek zo’n groot succes, dat Apple zelfs een Emmy won.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 december 2014, 22:46
Categorie Apple
Onderwerp reclame

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.