Cardhop voor iOS

Cardhop adresboek-app nu op iPhone en iPad

Cardhop, de contactenapp voor de Mac, is nu ook op iOS verschenen. Je kunt op je iPhone en iPad je contacten beheren op een makkelijke manier, zoals je al van Fantastical gewend was.

Cardhop voor iOS

Cardhop wordt gemaakt door Flexibits, het bedrijf dat ook de populaire agenda-app Fantastical maakt. De adresboek-app Cardhop is misschien wat minder bekend, maar biedt wel hetzelfde gebruiksgemak. Er zitten allerlei handige mogelijkheden in, zoals een donkere modus en een makkelijke manier om notities toe te voegen aan personen. In de standaard Contacten-app van Apple zit die mogelijkheid ook, maar bij Cardhop is dit onderdeel prominenter in beeld en kan in grootte worden aangepast. Bovendien kun je er een tijdstempel bij laten zetten. Verder is handig dat je snel toegang hebt tot je favoriete contacten via een widgets. Hier kun je 4 tot 12 favoriete personen in stoppen.


Anderhalf jaar geleden verscheen Cardhop op de Mac. Net als de macOS-versie biedt Cardhop voor iOS een invoerfunctie met natuurlijke taalverwerking. Dit biedt je de mogelijkheid om bijvoorbeeld ‘call Tim C’ in te tikken en de app gaat automatisch Tim Cook bellen. Als je tenminste zijn nummer hebt. Dit werkt helaas niet in het Nederlands, maar alleen in het Engels, Frans, Italiaans, Duits, Spaans en Japans. Je kunt ook acties uitvoeren op het gebied van e-mail, routeplannen, FaceTimen (audio of video), Facebook Messenger, iMessage, Skype, Telegram, Twitter, Viber en meer. Ook werkt het met Siri Opdrachten, zodat je spraakcommando’s kunt instellen voor veelvoorkomende taken. Staan je adressen in Google Contacts of in Exchange, dan kun je die ook vanuit Cardhop raadplegen, zowel zakelijk als privé. Deze functie is per direct ook toegevoegd aan de Cardhop-app voor Mac.

De app bestaat uit vier onderdelen die via de tabbladen onderin de app beschikbaar zijn: favorieten, recente contacten, alle contacten en verjaardagen. Elk contact heeft een eigen kaart, die je naar wens kunt sorteren op achternaam of voornaam. Dankzij vetgedrukte tekst herken je snel de naam van de persoon. Icoontjes op de detailpagina van elk contact geven je de mogelijkheid om contact op te nemen. Cardhop heeft een universeel zoekvak onderaan elk scherm zodat je snel het gewenste contact vindt. Bij andere apps zit dat vak meestal bovenin.

Cardhop-app voor iPhone en iPad

Standaard heeft Cardhop een donker thema voor de lijstweergave en een lichter thema voor de contactdetails. uiteraard kun je dit wijzigen.

Cardhop is een universele app voor iPhone en iPad, die gemakkelijk in gebruik is. Het ziet er strak uit en er zitten veel functies in, maar het is niet verwarrend. En het ziet er een stuk beter uit dan de ingebouwde Contacten-app van Apple. Cardhop voor iOS is te installeren op iOS 12 en nieuwer en kost €4,49 bij de introductie. De app heeft bovendien een leuk icoontje: een tosti met een visitekaartje op een bord.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 maart 2019, 15:50
Categorie Apps
Onderwerpen adresboek, contacten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.