Vernieuwde TV-app komt ook naar Apple TV 3

De vernieuwde TV-app komt ook naar de derde generatie Apple TV. Apple heeft beta-software voor het oudere model uitgebracht. Dit wijst erop dat Apple de TV-app op zoveel mogelijk apparaten beschikbaar wil stellen.

TV-app ook op Apple TV 3

Woensdagavond stelde Apple tvOS 12.3 beta beschikbaar aan ontwikkelaars. Opvallend genoeg verscheen er ook een betaversie voor de derde generatie Apple TV. Ontwikkelaars kunnen aan de slag met software-update 7.3 beta. Het is ongebruikelijk voor Apple om een update voor de oudere Apple TV’s uit te brengen, zeker in de vorm van een beta. Bekijk ook onze screenshots van de TV-app in het Nederlands!


De TV-app werkt in ieder geval op de Apple TV HD en de Apple TV 4K, maar lijkt nu dus ook naar de Apple TV 3 te komen. Wel kun je tegen problemen aanlopen dat de bediening traag is vanwege al wat oudere componenten in het apparaat. Ook bevat de beta geen ondersteuning voor AirPlay 2. Je bent dus aangewezen op AirPlay 1.

Heb je nog een Apple TV 3 staan, dan kun je die dus ook gebruiken om binnenkort de TV-app te gebruiken. De app komt naar 100 landen en ongetwijfeld zitten ook Nederland en België daarbij. Maar niet getreurd: ook de smart tv’s van Samsung, LG, Sony en Vizio krijgen de beschikking over de TV-app. Voor Amerikanen is het interessant om te weten dat er ook apps aankomen voor de Roku en Amazon Fire TV. Apple wil op die manier een zo groot mogelijk publiek trekken voor de tv-dienst.

Apple TV Plus aankondiging

Apple is van plan om de TV-app uit te breiden met twee functies: Channels waarmee je je kunt abonneren op allerlei apparaten (komt niet naar Nederland) en een streaming videodienst met de naam Apple TV+ waarmee je allerlei series, documentaires en films kunt kijken. Dit biedt originele content dat in opdracht van Apple zelf is gemaakt.

Bekijk onze screenshots van de TV-app in het Nederlands om een betere indruk te krijgen van deze vernieuwde app.

Bekijk ook

Zo ziet de TV-app in het Nederlands eruit

De TV-app komt in mei ook naar Nederland en België. Wij geven je alvast een voorproefje van deze app, waarmee je allerlei films en series kunt kijken en waarmee je later dit jaar ook kunt genieten van Apple TV+.

Informatie

Laatst bijgewerkt
27 maart 2019 om 20:45
Onderwerp
Categorie
Diensten

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.