Deze 56 nieuwe emoji’s komen later dit jaar naar iOS

Welke nieuwe emoji's kun je later dit jaar gebruiken in iOS? De lijst van de nieuwe emoji's voor 2017 is definitief. Het gaat om 56 nieuwe emoji's met onder andere een kotsende en scheldende emoji en een hipster.

Emoji in Unicode 10.0.
Afgelopen maart werd er al een preview van nieuwe emoji’s getoond, maar nu is het echt bekend welke nieuwe emoji’s er binnenkort aan iOS toegevoegd worden. Het Unicode Consortium, de instantie die gaat over de emoji, heeft vandaag versie 10 van de Unicode Standard gepresenteerd. Versie 10 bevat in totaal 56 verschillende emoji’s, waaronder de hipsterbaard, de kots-emoji en een broccoli. Ze komen later dit jaar naar iOS.

56 nieuwe emoji in Unicode 10.0

Eens in de zoveel tijd komt het Unicode Consortium met een reeks nieuwe emoji’s. Na een aantal voorlopige voorstelrondes, heeft het instituut nu de definitieve lijst bekendgemaakt. We weten daarom nu precies welke emoji er binnenkort toegevoegd wordt aan iOS en macOS, zodat je ze kunt gebruiken op je iPhone, iPad, iPod touch en Mac. In totaal gaat het om 56 nieuwe emoji’s, plus drie nieuwe vlaggen voor Engeland, Schotland en Wales.

Bekijk ook

Deze 69 nieuwe emoji komen eraan: hipsterbaard, kotsend gezicht en exploderend hoofd

Er komen weer allemaal nieuwe emoji's aan. Stuur straks ook een hipsterbaard, een kotsend gezicht of een exploderend hoofd. Ook zijn er nieuwe activiteiten en mensen en kun je meer soorten voedsel versturen. Bekijk ze hier allemaal.

De populairste nieuwe toevoegingen van de 56 emoji’s zijn de hipsterbaard, een kotsend en boos gezicht. Inclusief alle huidtinten en geslachten gaat het in totaal om 239 variaties. Naast de nieuwe emoji, voegt de Unicode ook een Bitcoin-teken toe. Deze maakt geen deel uit van de lijst van emoji. Het Bitcoin-teken is een hoofdletter B met twee verticale strepen er doorheen.

Nieuwe emoji voor 2017.

Hoewel het Unicode Consortium de nieuwe emoji nu beschikbaar gesteld heeft, duurt het nog wel even voordat je er gebruik van kunt maken. Vanaf de tweede helft van 2017 worden de nieuwe emoji’s verwacht. Vorig jaar kwam Apple in iOS 10.2 met de 72 nieuwe emoji’s van Unicode 9.0. Het is dus de verwachting dat deze nieuwe emoji’s uit Unicode 10.0 ergens in het vierde kwartaal van 2017 aan iOS en macOS toegevoegd worden, waarschijnlijk in een iOS 11.2-update.

Naast deze nieuwe bevestigde emoji’s, zijn er ook verzoeken ingediend voor nieuwe haarkleuren, waaronder een roodharigen en afro-emoji. Deze zitten echter nog niet in Unicode 10.0, waardoor het waarschijnlijk nog wel tot volgend jaar duurt voordat deze toegevoegd gaan worden.

Bekijk ook

Grijs, roodharig, kaal of een afro? Er is een passende emoji voor jou op komst

Er wordt druk overlegd over nieuwe emoji. Naast de roodharigen zijn ook de kale, grijze en afro-emoji's ingediend. Wanneer kunnen we deze nieuwe emoji gaan gebruiken?

Emoji

Emoji zijn kleine afbeeldingen die je in een chat of op sociale media kunt gebruiken. Er zijn duizenden emoji: van smileys met allerlei gezichtsuitdrukkingen tot eten, voorwerpen, beroepen en nog veel meer. Er zijn ook emoji in allerlei huidskleuren, haarkleuren en geslachten. Elk jaar komen er weer tientallen nieuwe emoji bij. Speciale varianten zijn de animoji en Apple's eigen Memoji.

Emoji

Reacties: 14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.