iPad ziekenhuis

Apple wil meer iPads in het ziekenhuis

Apple wil meer iPads in het ziekenhuis. Niet alleen in handen van artsen, maar ook van patiënten, zodat ze elk moment hun medische status kunnen zien.

Apple vindt gezondheid erg belangrijk en is daarom met initiatieven zoals ResearchKit en CareKit gestart. Veel artsen maken ook al gebruik van iPads om bijvoorbeeld medische handboeken te kunnen raadplegen tijdens hun rondes door het ziekenhuis. Maar Apple wil nog een stap verder gaan: elke patiënt moet een iPad in handen krijgen.

iPad ziekenhuis

iPads in het ziekenhuis

De aandacht is daarbij vooral gericht op het beschikbaar stellen van medische dossiers. Er waren al geluiden dat Apple de medische patiëntendossiers op iPhones toegankelijk wil maken. Daarnaast zouden er iPads naast het ziekenhuisbed moeten hangen, zodat patiënten op elk moment hun medische status kunnen raadplegen, inclusief notities van de arts. Nu is er nog veelal sprake van papier, whiteboards en dubbele informatie. Als er te weinig schrijfruimte is resulteert dat in onduidelijke informatie.

FaceTime voor babies

Het Cedars-Sinai-ziekenhuis in Los Angeles is al begonnen met hun iPads-voor-patiënten-project. Ze hebben de app CS-Link ontwikkeld, waarmee patiënten hun medische informatie kunnen opvragen. Er is ook directe toegang tot data over vitale lichaamsfuncties, voorlichtingstools en contact met het zorgteam. Cedars gebruikt bijvoorbeeld 50 iPads op de afdeling hartfalen, waar patiënten vaak langere tijd liggen. Ook worden de iPads gebruikt om te zorgen dat moeders via FaceTime hun pasgeboren baby kunnen zien, als ze op de intensive care liggen omdat ze ziek of te vroeg geboren zijn. Het verplegend personeel noemt het BabyTime, al gebruiken ze er de standaard FaceTime-app voor.

Andere ziekenhuizen die meedoen zijn Jacobs Medical Center in San Diego en MetroSouth Medical Center in Chicago.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2017, 18:11
Categorie iDevices
Onderwerpen medisch, ziekenhuis, zorg

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.