Uitgelicht
Apple's maart 2024-aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

Zo kan Apple gebruikers laten kiezen tussen performance en batterijduur

Apple verlaagt automatisch de prestaties van je iPhone als je batterij verouderd is. Maar hoe kan Apple de keuze bij de gebruikers leggen? Met deze instelling bepaal je zelf of je kiest voor prestaties of batterijduur.

Concept van een regelaar tussen prestaties en batterijduur.
Het hoge woord is eruit: Apple maakt oudere iPhones bewust trager. Volgens Apple hebben ze daar een goede reden voor, want zo blijf je verzekerd dat je iPhone goed blijft draaien bij een batterij van mindere kwaliteit. Er is echter wel wat voor te zeggen dat gebruikers de keuze zouden moet hebben tussen hogere performance en een mindere batterijduur. Ontwikkelaar Guilherme Rambo (@_inside) heeft laten zien hoe Apple dat kan doen.

Kiezen tussen performance en batterijduur

Sinds iOS 10.2.1 heeft Apple een functie toegevoegd waardoor iPhones met een batterij van mindere kwaliteit in prestaties naar beneden bijgesteld wordt. Apple doet dit om te voorkomen dat de iPhone bij hoge performance spontaan gaat crashen, zoals vorig jaar het geval was bij de iPhone 6s. Als gebruiker heb je echter niet de keuze tussen prestaties en batterijduur. Of je het nou wil of niet, als je batterij onder een bepaald capaciteitsniveau komt, wordt de performance van je iPhone verlaagd. Voor mensen die genoegen nemen met een mindere batterij, maar wel de beste performance willen behouden, is er geen optie.

Bekijk ook

Apple maakt oudere iPhones bewust trager [update]

Uit cijfers van Geekbench blijkt dat Apple inderdaad bij de iPhone 6s (in iOS 10.2.1) en de iPhone 7 (bij iOS 11.2) de performance omlaag heeft geschroefd.

Een suggestie zou zijn om de keuze bij de gebruikers te leggen, in plaats van bij Apple. Ontwikkelaar Guilherme Rambo heeft laten zien hoe Apple op een vrij simpele manier een regelaar kan inbouwen, waardoor je dus kunt kiezen tussen batterijduur en prestaties. Door de regelaar te verschuiven, kies je dus zelf voor wat jou het beste uitkomt. Deze regelaar zou te vinden zijn via Instellingen > Batterij.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Helaas lijkt het onwaarschijnlijk dat Apple met een soortgelijke functie komt, omdat het bedrijf vermoedelijk niet wil dat gebruikers zelf bepalen hoe de iPhone presteert. Het was echter wel beter geweest als Apple gebruikers van tevoren had geïnformeerd over de tragere iPhones. In onderstaand artikel hebben we vier ideeën opgesomd hoe Apple dit voortaan beter kan aanpakken.

Bekijk ook

Vertrouwensbreuk: Apple had gebruikers eerder moeten informeren over tragere iPhones [opinie]

Apple heeft gebruikers niet geïnformeerd over het trager maken van toestellen en dat schaadt het vertrouwen in het bedrijf. Wij vinden dat Apple gebruikers op voorhand had moeten informeren en we hebben 4 ideeën hoe Apple het voortaan anders kan aanpakken.

Reacties: 30 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.