Spam in de Agenda-app via iCloud.

Apple op de hoogte van iCloud Agenda-spam, werkt aan oplossing

Apple is op de hoogte van iCloud Agenda-spam en werkt aan een oplossing, heeft een woordvoerder beloofd. Mensen ontvangen uitnodigingen in hun agenda over Rayban- en Oakley-koopjes.

Apple heeft laten weten dat ze op de hoogte zijn van Agenda-spam via iCloud en de Foto’s-app. Ze bieden excuses aan en werken aan een oplossing, maakte een woordvoerder bekend.

iCloud Agenda-spamuitnodiging

Agenda-spam extra hevig rond Black Friday
Vooral rond Black Friday nam de hoeveelheid spamuitnodigingen via iCloud sterk toe. De agenda-items maken bijvoorbeeld melding van uitverkoop van Oakley- en Rayban-zonnebrillen.

Een Apple-woordvoerder gaf in een reactie aan:

Het spijt ons dat sommige gebruikers agenda-spamuitnodigingen krijgen. We werken actief aan het oplossen van dit probleem door het achterhalen en blokkeren van verdachte verzenders en spam in de verzonden uitnodigingen.

Het probleem komt erop neer dat spammers een massale agenda-uitnodiging sturen, waarin koopjes worden beloofd. Deze zijn voornamelijk gelinkt naar Chinese shops die namaakartikelen verkopen. Het is niet mogelijk om deze uitnodigingen compleet te blokkeren. Wel kun je een aantal maatregelen nemen, zoals we in ons eerdere artikel over agenda-spam hebben uitgelegd.

Spam in de Agenda-app via iCloud.

Hoe de spammers aan de adressen komen is niet bekend. Het is mogelijk dat ze elk iCloud-mailaccount proberen dat ze op internet hebben gevonden, of dat ze een mailadressenbestand hebben gekocht. Interessant om te weten: via Apple’s eigen Mail-app is het niet mogelijk om duizenden mensen te spammen, omdat er een beperking geldt van zenden: maximaal 200 berichten per dag. Het massaal uitnodigingen sturen naar iCloud-agenda’s is blijkbaar niet aan beperkingen onderhevig.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 december 2016, 10:41
Categorie Achtergrond
Onderwerpen agenda, icloud, spam

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.