Plex Media Player.

Plex Media Player nu voor iedereen gratis

Plex Media Player is nu voor iedereen gratis te gebruiken, zelfs zonder betalende Plex Pass. Bovendien is de Plex-mediaspeler nu ook beschikbaar in combinatie met Kodi, een ander media-platform.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

Plex Media Player.
Het streamen van je eigen media naar je televisie is nu voor iedereen gratis. De populaire media-app Plex heeft namelijk aangekondigd dat de Mac-app Plex Media Player voor iedereen gratis te gebruiken is en daardoor niet meer exclusief is voor mensen met een Plex Pass-abonnement. Bovendien werkt Plex nu samen met Kodi, een ander softwareplatform voor het streamen van media.

Plex Media Player voor je computer en tv

Plex Media Player is de app voor als je je computer vaak met je televisie verbindt. Met de app kun je browsen door je media vanaf je computer, terwijl je op de televisie een mooie weergave ziet van al je eigen content. Plex Media Player verving een jaar geleden Plex Home Theater, maar was alleen voorbehouden voor Plex Pass-gebruikers. Plex Pass is de premium versie van Plex waar je voor een maandelijks bedrag gebruik kunt maken van allerlei extra functies. Plex heeft nu dus aangekondigd dat Plex Media Player voor de computer voor iedereen met een Plex-account te gebruiken is, ook zonder de betaalde Plex Pass. Het gaat dus niet om de iOS-app van Plex, maar enkel voor de Mac-app Plex Media Player, waarna je je computer kunt verbinden met je televisie.

Plex Media Player heeft nu ook een desktop mode, waardoor je Plex op de computer gewoon in een venster kunt gebruiken en naar een tv-weergave kunt wisselen zodra je Plex Media Player fullscreen draait. Dat betekent dus dat er nu twee verschillende weergave zijn in Plex Media Player, zodat je beter door je eigen bibliotheek kunt navigeren en bladeren.

Plex en Kodi.

Plex heeft ook een nieuwe add-on aangekondigd voor Kodi, een andere media-app voor je eigen content. Kodi (vroeger onder de naam XBMC) werd onder andere gebruikt op oudere Apple TV’s en is vooral populair door de ondersteuning van add-ons. Plex heeft nu ook zijn eigen add-on voor Kodi aangekondigd. Dat betekent dat je je eigen Plex-account kunt gebruiken in Kodi. De Plex add-on voor Kodi zorgt er dus voor dat je gebruik kunt blijven maken van beide diensten. Plex voor Kodi is momenteel als preview beschikbaar voor betalende Plex Pass-gebruikers. Je download Plex voor Kodi via de website van Plex.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 december 2016, 12:37
Categorie Apps
Onderwerpen mediaspeler, plex

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.