iCloud-icoon

Apple laat je maximaal 200 e-mailberichten per dag versturen

Wist je dat? iCloud heeft beperkingen voor e-mail: je mag maximaal 200 berichten per dag versturen. Daarnaast gelden nog meer beperkingen om spam te voorkomen.

Dat iCloud een beperkte hoeveelheid gratis opslagruimte heeft, weet iedereen. Maar wist je ook dat er nog meer beperkingen gelden? Zo mag je maar 200 e-mailberichten per dag verzenden. Ook mag je je berichten maar naar 1.000 ontvangers per dag sturen. Ook mogen er in een bericht niet meer dan 100 geadresseerden worden opgenomen. Apple noemt als reden dat het beveiligingsmaatregelen zijn, die je moeten beschermen. Maar ze zijn vooral bedoeld om te voorkomen dat iCloud wordt gebruikt voor het massaal verspreiden van spam.


iCloud-icoon

Maximaal 200 e-mailberichten per dag

De beperkingen gelden voor e-mailadressen van Apple’s eigen maildiensten, dus die eindigen op iCloud.com, me.com en mac.com. Er zit overigens ook een beperking aan de grootte van de berichten, namelijk 20MB. Wil je grotere bestanden versturen dan kan dat ook als je Mail Drop gebruikt; dan wordt de limiet opgerekt naar 5GB. Probeer je grotere bestanden te versturen dan krijg je een foutmelding te zien. Dat geldt ook als je niet voldoet aan een van de andere regels. Alles is terug te lezen in dit supportdocument bij Apple.

Gmail is heel wat soepeler met regels voor e-mailtjes. Bij persoonlijke Gmail-adressen geldt een maximum van 500 berichten per dag en er mogen maximaal 500 geadresseerden in een bericht staan.

Voor het geval je nog Hotmail gebruikt: daar is de limiet variabel. Standaard geldt een limiet van 300 berichten per dag en maximaal 100 ontvangers per e-mail. Maar dit kan lager zijn bij nieuwe accounts en als Microsoft verdachte activiteiten heeft opgemerkt. In dat geval mag je bijvoorbeeld maar 10 ontvangers per e-mail invoeren. Bij nieuwe gebruikers kan de limiet aanvankelijk lager liggen, totdat Microsoft heeft kunnen vaststellen dat je je account normaal gebruikt. Dit kan een paar dagen duren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 november 2016, 20:30
Categorie Diensten
Onderwerpen e-mail, icloud
8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.