Eigen tv-series 1 miljard

‘Apple geeft 1 miljard uit aan eigen televisieseries en shows’

Apple geeft de komende twaalf maanden één miljard dollar uit aan televisieseries en -shows. Het zou gaan om ongeveer 10 tv-shows en series, waarmee Apple een concurrent wordt van aanbieders zoals Netflix en Amazon.

Apple geeft de komende twaalf maanden één miljard dollar uit aan televisieseries en -shows. Het zou gaan om ongeveer 10 tv-shows en series, waarmee Apple een concurrent wordt van aanbieders zoals Netflix en Amazon.

1 miljard voor Apple tv-series

Apple ging eerder al van start met twee eigen televisieshows, namelijk Planet of the Apps en Carpool Karaoke. Ze zijn te bekijken op Apple Music. Of de toekomstige televisieseries en -shows ook alleen via Apple Music te bekijken zijn, kunnen de bronnen van The Wall Street Journal nog niet vertellen. Wel weten ze dat het budget van 1 miljard dollar beheerd wordt door Jamie Erlicht en Zack van Amburg, twee voormalige topmannen van Sony. Afgelopen juni werd bekend dat zij bij Apple in dienst zijn getreden.

Toevallig werd afgelopen nacht bekend dat ook Matt Cherniss bij Apple komt werken om in het tv-productieteam. Cherniss was voorheen werkzaam bij de Amerikaanse kabelzender WGN America en was daar verantwoordelijk voor content. Hij haalde er shows zoals Manhattan, Salem, Underground en Outsiders binnen.

Apple heeft nog geen aankondigingen gedaan dat ze een eigen tv-zender willen starten. Wel gaf CEO Tim Cook aan dat zijn bedrijf nadenkt over de mogelijke rol van Apple op dit gebied.

Nieuwe Carpool Karaoke-trailers

Om de eigen tv-series te promoten heeft Apple vandaag twee nieuwe trailers uitgebracht voor CarPool Karaoke. Daarin zijn Ariana Grande, Seth MacFarlane en Game of Thrones-sterren Maisie Williams en Sophie Turner te zien. Williams en Turner zingen de nummers ‘Sorry’ van Justin Bieber en ‘Wrecking Ball’ van Miley Cyrus. Zelf zal Cyrus de komende weken ook te zien zijn in een aflevering.

De twee Game of Thrones-sterren stappen ook even uit de auto om voorbijgangers te verrassen, iets wat bij de originele shows met James Corden zelden voorkomt. Ook zien we de actrices bij een soort escape-room gebaseerd op andere HBO-shows zoals Veep en Silicon Valley.

De andere tv-spot toont Ariana Grande en Seth MacFarlane, die Los Angeles onveilig maken terwijl ze nummers als ‘Suddenly, Seymour’ van Little Shop of Horrors en ‘Loathing’ van Wicked zingen. Er staan in totaal 16 afleveringen gepland, die allemaal via Apple Music te bekijken zijn. In de komende weken kunnen we nog Metallica, Shaquille O’Neal, John Legend, John Cena, Queen Latifah, Jada Pinkett-Smith, Joe Jonas en Ice Cube verwachten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 augustus 2017, 13:53
Categorie Diensten
Onderwerpen apple music, karaoke, televisie, tv-series

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.