Apple OLED tv spyfoto

Gerucht: ‘Apple OLED-tv te zien op gelekte foto’s’

Op Chinese sociale media zijn foto's verschenen die een eigen OLED-tv van Apple zouden moeten voorstellen. Het gaat om onscherpe foto's, die een flatscreen tv met een schermdiagonaal van ongeveer 60 inch tonen.

Op Chinese sociale media zijn foto’s verschenen die een eigen OLED-tv van Apple zouden moeten voorstellen. Het gaat om onscherpe foto’s, die een flatscreen tv met een schermdiagonaal van ongeveer 60 inch tonen. Hoe geloofwaardig zijn ze?

Apple OLED tv spyfoto

Gerucht: Apple OLED-tv op foto’s

Het is alweer een flinke tijd geleden dat er werd gesproken over een Apple HDTV, die destijds ook wel iTV werd genoemd. We hadden het onderwerp alweer bijna begraven, maar nu duiken er opeens toch weer nieuwe foto’s op die claimen dat het echt om een Apple-televisie gaat. En daarbij zien we onze oude vriend Mr. Blurrycam ook weer eens terug.

Er verschenen vier foto’s, die werden getweet door de fanatieke geruchtenlekker Benjamin Geskin. Ze zijn behoorlijk onscherp en lijken haastig te zijn gemaakt. Het originele bericht op Weibo maakt melding van “Apple OLED TV spy photos” en de maker schat in dat de schermgrootte rond de 60 inch ligt, met een smalle rand en een metalen behuizing.

Nou is de onscherpte van de foto’s nog wel te begrijpen. Als je langs een ruimte loopt, waar een dergelijke tv staat op gesteld en niet gesnapt wilt worden, heb je geen tijd om even rustig te focussen. Van de andere kant bevatten ze daardoor ook te weinig aanknopingspunten om te kunnen zeggen of het echt om een Apple-product gaat. Bij neofoto’s wordt ook vaak gebruik gemaakt van onscherpe beelden (onder het mom van ‘dit moest haastig gebeuren’), om te verhullen dat er iets niet klopt.

Of is het Apple’s nieuwe Mac-beeldscherm?

Verder zou het ook om Apple’s professionele beeldscherm kunnen gaan, dat ze aan het ontwikkelen zijn voor de Mac Pro, die in 2018 verschijnt. Apple heeft al bekendgemaakt dat er een los beeldscherm komt voor professioneel gebruik. Grote kans dat Apple daarvoor ook wat luxere materialen gebruikt.

De geruchten dat Apple een eigen televisietoestel zou willen maken dateren alweer van meer dan vijf jaar geleden. Vooral analist Gene Munster bleef het volhouden: hij voorspelde in 2011 dat Apple een tv-toestel aan het ontwikkelen was, dat in 2012 zou verschijnen. In de daaropvolgende jaren schoven Munsters voorspellingen zich steeds een jaar op. Zijn meest recente voorspelling was dat het tv-toestel in 2016 zou verschijnen. Uiteindelijk gaf Munster de moed op, nadat hij door collega’s en de media meermaals tot gek was verklaard.

Voor Apple is de tv-markt ook niet zo interessant. Gebruikers kopen een tv-toestel voor meerdere jaren en het inbouwen van nieuwe functies in zo’n groot en duur apparaat is onhandig. Voor Apple zou het logischer zijn om de Apple TV verder uit te breiden met nieuwe functies, zodat je hetzelfde scherm kunt blijven gebruiken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 augustus 2017, 14:22
Categorie Geruchten
Onderwerpen itv, televisie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.