App Store verhalen van ontwikkelaars.

App Store Today-verhalen nu ook op het web te lezen

In de App Store vind je alweer geruime tijd allerlei verhalen en lijstjes met apps. Het grootste nadeel is dat ze nooit op de desktop te lezen waren. Daar komt nu verandering in, want Apple heeft de App Store Today-verhalen nu ook op ruimere schaal beschikbaar gesteld.

Al sinds iOS 11 kun je in de App Store-app allerlei lijstjes en verhalen vinden, over leuke apps. Ook al installeren mensen nauwelijks meer nieuwe apps, Apple blijft er maar druk mee om ze te attenderen op wat er allemaal voor moois te krijgen is. Al vanaf het begin kon je die verhalen delen, maar je kreeg dan een melding dat het alleen via de App Store geopend kon worden. Inmiddels kun je ze (bijvoorbeeld met AirDrop) doorsturen naar de desktop om alles nog eens rustig na te lezen. De link vind je steeds onderaan het artikel.


Je krijgt nu het verhaal met lijstjes en alle afbeeldingen te zien, net zoals je in de App Store-app te zien krijgt. De tekst staat in twee kolommen en je krijgt ook alle plaatjes en animaties te zien. Klik je echter op het linkje naar een van de apps, dan zul je uiteraard wel een iPhone of iPad moeten hebben. Wat je nog niet kunt doen is apps in de Safari-browser aanschaffen en ze vervolgens op je iPhone downloaden.

App Store Today-verhaal

De App Store kreeg in 2017 een opknapbeurt met meer wisselende inhoud, zodat mensen sneller geneigd zijn om terug te keren. De Mac App Store heeft met ingang van macOS Mojave ook een make-over gekregen, met steeds andere artikelen maar de frequentie daarvan wisselt minder snel. Ongeveer wekelijks staat er weer iets nieuws in. Verder is er ook behoorlijk wat hergebruik, want sommige artikelen en lijstjes komen regelmatig weer terug.

Apple is ondertussen ook bezig om de App Store los te trekken van iTunes. De App Store voor iOS verdween eerder al uit iTunes op de desktop en inmiddels zijn ook alle URL’s overgezet naar apps.apple.com. Alle diensten-apps zoals App Store, Podcasts en Apple Music krijgen ongeveer hetzelfde uiterlijk met grote kopteksten en veel afbeeldingen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
15 augustus 2019 om 16:09
Onderwerp
Categorie
Apps
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.