App Store webpagina iCulture-app

App Store-webpagina’s krijgen nieuw uiterlijk

De App Store-pagina's op het web hebben een nieuw uiterlijk gekregen, die meer doet denken aan iOS 11.

Als je op de desktop meer informatie over een app wilt weten kun je de App Store-preview in je browser bekijken. Deze pagina’s hebben een redesign gekregen, zodat ze er meer uitzien als de App Store in iOS 11. Je ziet alleen nog de afgeronde afbeeldingen en heel weinig tekst.

Nieuw design voor App Store-webpagina’s

Het is nogal een radicale verandering als je de App Store-previewpagina’s op het web bekijkt. Veel grotere afbeeldingen, veel witruimte en nauwelijks tekst. Bovenin het scherm zie je een groot icoon met informatie zoals appnaam, ontwikkelaar en sterrenwaardering. Ook zie je meteen of er in-app aankopen zijn. Daaronder zie je de screenshots, waarbij Apple de voorkeur geeft aan iPhone X-screenshots met afgeronde hoeken. Pas als je verder naar beneden bladert krijg je ook de beschrijvingen en andere informatie te zien. Aanvankelijk zie je maar een klein gedeelte, maar je kunt dit openklappen om de volledige tekst te lezen.

Verder kun je zien wat er nieuw is in de laatste update, welke versies er eerder zijn verschenen en wat gebruikers van de app vinden. Apple startte in 2010 met de previewpagina’s voor apps zodat je op de desktop meer informatie over een app kunt opzoeken, zonder dat je iTunes nodig hebt.

App Store webpagina iCulture-app

Nu de App Store uit iTunes 12.7 is verdwenen zullen er waarschijnlijk meer mensen zijn die de previews in de browser bekijken, dus deze restyling is wel op z’n plaats. Al kun je je afvragen of Apple niet meer informatie in plaats van minder op een pagina had moeten zetten. Je moet nu wel heel veel scrollen om te zien wat je met een app kunt doen.

Wil je toch liever apps bekijken in iTunes, dan heeft Apple een speciale versie van iTunes voor je die je met de stappen in onderstaand artikel kunt installeren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 januari 2018, 9:19
Categorie Achtergrond
Onderwerp app store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.