iTunes en App Store

Apple brengt speciale iTunes-versie uit: zo krijg je de App Store terug

Apple verwijderde eerder allerlei functies uit iTunes 12.7, maar er is nu ook een speciale versie beschikbaar die wel voorzien is van een App Store. Ook kun je hiermee apps beheren op je iOS-toestel.

In de nieuwste versie van iTunes heeft Apple allerlei functies verwijderd, waaronder de mogelijkheid om de App Store te bekijken en je apps en ringtones te beheren. Mocht je die functies missen, dan is er goed nieuws. Apple heeft stilletjes een speciale versie van iTunes (versie 12.6.3) uitgebracht, waarin de verwijderde functies weer beschikbaar zijn.


iTunes en App Store

Speciale iTunes-versie met App Store

Vlak voor de komst bracht Apple iTunes 12.7 uit. Behalve ondersteuning voor iOS 11 en de nieuwe iPhones, werden er ook een flink aantal functies verwijderd. Veruit de belangrijkste wijzigingen zijn de afwezigheid van de App Store en het verwijderen van de mogelijkheid om apps en ringtones te beheren en downloaden. Mocht je dit nou missen, dan kun je terecht bij een speciale versie die Apple stilletjes uitgebracht heeft.

Versie 12.6.3 van iTunes is eigenlijk bedoeld voor bedrijven, zodat je eenvoudiger apps op iOS-toestellen kunt beheren. Deze versie van iTunes kun je echter ook prima zelf gebruiken, omdat deze ook voor persoonlijk gebruik prima functioneert. Versie 12.6.3 van iTunes is te downloaden voor zowel de Mac als pc (in 32- en 64-bit).

Je vindt deze versie van iTunes in het aparte support-document van Apple. Versie 12.6.3 bevat naast de oude vertrouwde functies, ook gewoon ondersteuning voor iOS 11 en de nieuwe toestellen. Je kunt daardoor gewoon nieuwe versies van iOS installeren en reservekopieën maken.

iTunes 12.7-bibliotheek niet te gebruiken
Let er wel op dat deze versie van iTunes mogelijk niet geschikt is met je huidige bibliotheek, mocht je al geüpdatet zijn naar iTunes 12.7. iTunes 12.6.3 is niet naast versie 12.7 gebruikt, want deze wordt overschreden. Onderstaande melding verschijnt dan ook in beeld zodra je iTunes opstart. Je lost dit op door de Alt-toest ingedrukt te houden zodra je iTunes opstart en te kiezen voor Maak bibliotheek aan. Geef je bibliotheek een nieuwe naam en voeg je albums stuk voor stuk toe via Archief > Voeg toe aan bibliotheek. Ditzelfde geldt ook voor oudere apps die mogelijk nog in de map iTunes > iTunes media > Mobile Applications staan.

iTunes melding voor bibliotheek.

Via: MacRumors

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
9 oktober 2017 om 16:01
Onderwerp
Categorie
Apps

iTunes

Lees alles over iTunes, de voormalige software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en de huidige software voor Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? Sinds 2019 is Apple gestopt met iTunes op de Mac, maar op Windows is het programma nog altijd beschikbaar.

iTunes
23 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.