Gerucht: ‘Opvolger iPhone X lager geprijsd’

Apple komt dit najaar met drie nieuwe iPhones, maar wat ben je straks kwijt voor deze toestellen? Een analist heeft er zijn voorspelling op losgelaten. De duurste nieuwe iPhone wordt de iPhone X Plus, die volgens hem $999 gaat kosten.

De 2018 iPhones worden pas in september aangekondigd, waardoor we van precieze specificaties nog niet veel weten. Het is wel al duidelijk dat Apple met drie nieuwe iPhones komt: de 6,1-inch LCD-iPhone, de opvolger van de iPhone X en de nieuwe iPhone X Plus. Maar wat moet je straks gaan betalen als je op zoek bent naar een nieuwe iPhone? Een analist keek in zijn glazen bol en heeft een voorspelling gedaan. Volgens Amit Drayanani van RBC ben je voor de duurste iPhone X Plus straks $999 kwijt, evenveel als voor de iPhone X nu.

Analist: iPhone X Plus vanaf $999

Wat je straks precies moet gaan betalen voor een nieuwe iPhone, weet op dit moment natuurlijk alleen Apple. Prijzen worden pas op een veel later moment naar bijvoorbeeld providers gecommuniceerd, terwijl Apple er pas tijdens de aankondiging voor het eerst mee naar buiten komt. Ondanks dat niemand nog echt weet hoeveel duurder of goedkoper een nieuwe iPhone wordt, is het de moeite waard om te kijken naar de huidige line-up en om die te vergelijken met het assortiment van september. De analist van RBC heeft dit gedaan en pakte zijn rekenmachine erbij.

Bekijk ook

Gerucht: 'Apple wil productie 2018 iPhones versnellen door eerder te starten'

Volgens geruchten gaat Apple de productie van de 2018 iPhones versnellen door al in het tweede kwartaal te starten. Apple wil hiermee voorkomen dat er tekorten zijn zodra de nieuwe iPhones in de schappen liggen.

Volgens hem kost de 6,1-inch iPhone met LCD-scherm straks $799. Dit is dezelfde prijs als Apple nu vraagt voor de iPhone 8 Plus. Als je kijkt naar de prijs van de iPhone 8 Plus in Nederland, kom je dus uit op ongeveer €920. De opvolger van de iPhone X gaat volgens de analist $899 kosten. Het gaat hier dus om een iPhone met 5,8-inch OLED-scherm, net als de iPhone X nu al heeft. Mocht Apple inderdaad $899 vragen, dan betekent dit dat dit een prijsverlaging van $100 is ten opzichte van het huidige model. In Nederland kom je dan uit op ongeveer €1.050, kijkend naar vergelijkbare prijzen in de Apple Store. Wil je in Nederland nu een iPhone X kopen, dan ben je ongeveer €1.160 kwijt.

De klapper lijkt dit jaar echter de iPhone X Plus te worden. De analist schat de prijs van dit toptoestel op $999. Dit is dezelfde prijs als wat je in Amerika nu voor de iPhone X betaalt, wat in Nederland dus uitkomt op €1.160. Dit betekent dus dat Apple de prijs met $100 zou laten zakken om plaats te maken voor deze iPhone X Plus, zodat deze onder de duizend dollar verkocht kan worden. Let er wel op dat het hier slechts gaat om geruchten van een analist en dat er nog extra configuraties met meer opslag bij komen. De voorspelling lijkt in ieder geval een stuk geloofwaardiger dan de analist van afgelopen vrijdag.

De RBC-analist schat de prijzen dus als volgt:

  • iPhone X Plus voor $999 (in Nederland ongeveer €1.160)
  • Opvolger iPhone X voor $899 (in Nederland ongeveer €1.050)
  • 6,1-inch iPhone voor $799 (in Nederland ongeveer €920)

Let op: De europrijzen zijn gebaseerd op de prijzen die Apple nu ook hanteert in de Nederlandse Apple Store. Dit zijn dus andere prijzen dan de één op één wisselkoers die juist veel lager uitkomen. Dat zijn echter geen realistische schattingen, omdat Apple ook niet uitgaat van een simpele wisselkoers.

Naast deze 2018 iPhones is de verwachting dat Apple ook nog de iPhone 8 in het assortiment houdt, voor een iets lagere prijs. Wil je dit jaar dus een iPhone kopen, dan zijn er extra veel iPhone-modellen om uit te kiezen.

Bekijk ook

iPhone 2018: alles over de iPhone 2018 functies en release

Lees hier alles over de nieuwe iPhones van 2018: welke iPhone-modellen heeft Apple in september 2018 uitgebracht, wat is de iPhone 2018 prijs en wat zijn de nieuwe iPhone functies? Lees alles over de iPhone 2018 release, functies en meer 📲

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 26 maart: Extra uitleg over de totstandkoming van de Europese prijzen toegevoegd.

Reacties: 27 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.