Amsterdam in 3D in Apple Kaarten.

Amsterdam en omgeving nu in 3D in Apple Kaarten

Ook Haarlem, Zandvoort, Abcoude en nog veel meer

De satellietbeelden in Apple Kaarten van Amsterdam, Haarlem, Zaandam en meer zijn nu in 3D te bekijken, zo ontdekt iCulture na een lezerstip. Dit maakt Amsterdam en omgeving de vierde regio die in 3D te bekijken is.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple Kaarten heeft al heel veel jaar een 3D-functie. Daarbij kan je de satellietbeelden van gebouwen in 3D bekijken, zodat je echt rondom locaties kan vliegen en alles tot in detail kan bekijken. In Nederland was er lange tijd enkel ondersteuning voor drie regio’s: omgeving Rotterdam, Eindhoven en Utrecht. Nu is de hoofdstad en omgeving daar eindelijk bijgekomen. Zo bekijk je Amsterdam, Haarlem, Zandvoort, Zaandam en meer in 3D in Apple Kaarten. Dit ontdekte iCulture-lezer @appledicted.

Amsterdam en omgeving in 3D in Apple Kaarten

Je bekijkt de 3D-beelden van Amsterdam en meer door de Kaarten-app te openen op je iPhone, iPad of Mac en vervolgens te kiezen voor de satellietbeelden. Dit doe je door op de iPhone en iPad op het i’tje te tikken en te tikken op Satelliet. Daarna tik je op de 3D-knop. Vervolgens kan je met twee vingers over het scherm vegen om de hoek te bepalen. Door twee vingers te draaien, draai je de beelden mee en vlieg je als het ware over de steden heen.

De steden die Apple nu onder andere voorzien heeft van 3D-beelden zijn:

 • Amsterdam
 • Haarlem
 • Zandvoort
 • Bloemendaal
 • Heemstede
 • Hoofddorp
 • Zaandam
 • Aalsmeer

Amsterdam en Haarlem in 3D in Apple Kaarten.
De Dam in Amsterdam en Grote Markt in Haarlem

Ook alle tussenliggende dorpjes zijn nu in 3D te bekijken. De 3D-beelden lopen eigenlijk van Zaandam tot aan Lisse en van Zandvoort tot Abcoude. Het bestrijkt dus een behoorlijk groot. De beelden lijken dit voorjaar gemaakt te zijn.

Helaas is er geen Flyover-tour beschikbaar van het gebied. Met Flyover in Apple Kaarten krijg je een rondleiding langs de belangrijkste gebouwen en gebieden van een regio. Van de andere Nederlandse steden Rotterdam, Utrecht en Eindhoven zijn wel Flyover-tours beschikbaar.

Meerdere iCulture-lezers melden nu ook dat het gebied rondom Utrecht uitgebreid is. Amersfoort en omgeving, waaronder Soest, Baarn en Leusden, zijn nu ook in 3D te bekijken. Ook hier geldt dat de beelden recent gemaakt zijn. Wil je weten of jouw gebied nu ook in 3D te bekijken is? Check dan de Apple Kaarten-app, ga naar de satellietweergave en tik op de 3D-knop.

Revisiegeschiedenis:

 • 2020 - 03 september: Artikel aangevuld met nieuwe 3D-beelden van Amersfoort en omgeving.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 september 2020, 14:29
Categorie Apps
Onderwerpen apple kaarten, apple maps

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

  Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.