AirTag setup in Zoek Mijn-app.

Gelekte screenshots voor AirTag tonen vernieuwde Zoek Mijn-app

Er zijn opnieuw screenshots van de AirTag gelekt. Daarop is te zien hoe je de tracker activeert. De nieuwe screenshots laten zien dat Apple nog steeds druk is met het werken aan deze nieuwe tracker.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

De AirTag wordt vermoedelijk de naam van Apple’s eigen Bluetooth-tracker, zo schreven we eerder deze week al. Mondjesmaat lekt er nieuwe informatie uit en nu is in de code van iOS opnieuw informatie verschenen. Deze keer zijn het vernieuwde screenshots van de Zoek Mijn-app voor de AirTag. We krijgen daardoor een beter beeld hoe je ze activeert.

Gelekte screenshots voor AirTag

Er waren eerder al afbeeldingen opgedoken van het instelproces, maar de vernieuwde screenshots tonen meer informatie. Het nieuwe Items-tabblad (in het Nederlands vermoedelijk Voorwerpen) vind je straks in de Zoek Mijn-app, tussen de opties voor Apparaten en Ik. In de screenshots die gelekt zijn staat nog de codenaam B389. De afbeeldingen van voorwerpen die je er onder andere mee kan volgen zijn aangepast. In plaats van een koffer is het nu een rugzak.

AirTag screenshots Zoek Mijn-app.

Een nieuw screenshot laat zien hoe het activeren gaat. Er zit een koordje aan de AirTag die je los moet trekken, waarna je de AirTag in de buurt van de iPhone houdt om verbinding te maken. Door aan het lusje te trekken, activeer je mogelijk de batterij. Op een zelfde manier start je de vergelijkbare trackers van Tile. Met de knop Play Sound to Find kun je een geluidje afspelen om het voorwerp te vinden waar hij aan bevestigd is. Dit screenshot bevestigt daarmee dat je de AirTags en voorwerpen niet alleen kan vinden via een locatie op de kaart, maar ook door een geluidje af te spelen. Het Apple-logo in het screenshots is een placeholder.

AirTag setup in Zoek Mijn-app.

Toch zijn er nog een aantal vragen onbeantwoord rondom de AirTag. Het belangrijkste vraagstuk is wanneer de AirTags verschijnen en wat ze gaan kosten. In ieder geval is er nog wel een software-update nodig voordat ze volledig kunnen functioneren. Dit doet vermoeden dat de AirTag niet op zeer korte termijn beschikbaar komt. Wil je meer weten over de Apple-tracker, dan praten we je bij in ons overzicht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

AirTag

De AirTag is de Bluetooth- en Ultra-Wideband tracker voor het terugvinden van zoekgeraakte voorwerpen. De AirTag is in april 2021 aangekondigd. Het is een klein rond accessoire dat je bijvoorbeeld aan je sleutelbos hangt. De AirTag werkt samen met de Zoek mijn-app en werkt met het grote netwerk van iPhones en iPads om je voorwerpen terug te vinden, zelfs als je zelf buiten bereik bent. Dankzij Ultra-Wideband kun je tot op de centimeter nauwkeurig voorwerpen terugvinden, maar je kunt ook een geluidje afspelen. Er zijn ook diverse accessoires voor de AirTag beschikbaar.

AirTag
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.