iPad Pro 2018 review met camera en behuizing.

Apple hint dat nieuwe iPad Pro in 2020 komt

Het is alweer een jaar geleden dat de iPad Pro 2018 verscheen, dus de vraag is nu wanneer de opvolger gepland staat. Het lijkt erop dat we voor dit jaar geen nieuwe iPad Pro meer hoeven te verwachten, zo verklapt Apple’s CFO Luca Maestri.

Nieuwe iPad Pro komt in 2020

Apple’s introductie van nieuwe producten is over het algemeen redelijk voorspelbaar, maar de uitzondering daarop is de iPad Pro. Apple heeft geen vast moment om de nieuwe professionele iPads aan te kondigen en dat maakt het voorspellen van de introductie lastiger. Toch is er nu meer duidelijkheid, deze keer dankzij Apple zelf. Er komt vermoedelijk geen iPad Pro 2019, want de volgende generatie komt waarschijnlijk pas in 2020 uit.


De uitspraak is afkomstig van Apple’s CFO Luca Maestri. Tijdens de bespreking van de kwartaalcijfers is in de verwachting voor het volgende kwartaal, dat loopt van eind september tot eind december, meegenomen dat de nieuwe iPad Pro ieder jaar op een ander moment verschijnt. Vorig jaar verscheen de iPad Pro in oktober 2018, wat suggereert dat het deze keer anders is. Dat betekent automatisch dat we dit jaar geen nieuwe iPad Pro meer hoeven te verwachten, omdat het kwartaal daarop loopt van januari tot en met maart.

Het lijkt er dus op dat de geruchten over een iPad Pro voor het voorjaar van 2020 waar zijn. De nieuwe iPad Pro heeft volgens diezelfde geruchten een 3D-camera, waarmee diepte herkend kan worden. Mogelijk gebruikt de iPad Pro hiervoor dezelfde drie camera’s als in de iPhone 11 Pro. Tot op heden heeft de iPad Pro nog slechts één camera.

Een aankondiging in maart 2020 is gezien de uitspraak van Luca Maestri niet ondenkbaar. Dat zou betekenen dat er anderhalf jaar tussen het 2018-model en de opvolger zit en dat is ongeveer even lang als tussen het model uit 2017 en 2018. Een event in maart is dan een uitgelezen kans om het nieuwe model te tonen, samen met bijvoorbeeld de iPhone SE 2. Een release in de eerste helft van 2020 is nu in ieder geval nagenoeg zeker.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iPad Pro

De iPad Pro is Apple's professionele tablet. Het is de grootste en meest uitgebreide iPad, bedoeld voor zakelijk en creatief gebruik. De iPad Pro is er in twee formaten: 11- en 12,9-inch. Lees alles over de verschillende generaties iPad Pro, geschikte accessoires, prijzen en meer.

iPad Pro
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.