Tile Style aan een tas

Zo zoek je items met Apple Tags

Screenshots gelekt
Op internet zijn screenshots verschenen van de nieuwe functie om items te vinden. Dit is bedoeld voor Apple Tags, de trackers voor je tas en andere belangrijke spullen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Items zoeken in Zoek mijn-app

Apple heeft de Apple Tag nog niet officieel aangekondigd, maar we kunnen al wel allerlei dingen afleiden uit de informatie die tot nu toe is gelekt. Een van de nieuwe ontdekkingen is een screenshot van het tabblad Items in de Zoek mijn-app in iOS 13. Dit tabblad is nog niet te zien in de versie die donderdagavond verscheen. Net als bij mensen en apparaten kun je met Items een kaart te zien krijgen van spullen die je hebt voorzien van een tracker. Ze zijn gekoppeld aan je Apple ID. Het bestaande tabblad Ik verdwijnt en wordt vervangen door een avatar-foto, die op elk tabblad te zien is.


Om het tabblad Items te kunnen gebruiken zul je moeten beschikken over de Tile-achtige tracker, die Apple nog niet officieel heeft aangekondigd, maar die wel in allerlei geruchten is opgedoken. Deze heeft de codenaam B389 gekregen. Tik je op Add, dan kun je het item voortaan volgen via de app.

Find my Items iOS 13

Je krijgt een notificatie als je van het item wegloopt, bijvoorbeeld als je je tas vergeet. Ook kun je een geluidje laten afspelen om spullen terug te vinden. Kun je een item niet meer vinden, dan kun je deze in ‘Lost Mode’ zetten. Andere Apple-gebruikers kunnen dan meehelpen om de spullen terug te vinden. Die persoon kan contact met je opnemen via telefoon of een teksbericht. De eigenaar krijgt meteen een melding dat het item door iemand is gevonden.

Je kunt ook een veilige locatie instellen. Je krijgt geen meldingen als je de spullen op die locatie zijn achtergebleven, zoals thuis. Verder kun je de locatie van items delen met vrienden en familieleden. Mogelijk kun je met augmented reality rondkijken en het zoekgeraakte item terugvinden met behulp van een felgekleurde ballon. Door rond te lopen en je iPhone te bewegen krijg je vanzelf een ballon te zien, zodat je weet in welke richting je moet lopen.

Alles wijst erop dat Apple werkt aan een Tile-concurrent, die er waarschijnlijk uit komt te zien als een wit schijfje. Of alle details in de code van de betaversies nu al kloppen, is nog even afwachten. Mogelijk kan het design nog wijzigen of heeft Apple placeholders gebruikt om te voorkomen dat het uiterlijk voortijdig uitlekt. Mogelijk gaat Apple de Apple Tag aankondigen tijdens een oktober-event.

Bekijk ook

AirTag: alles over Apple's slimme tracker

De AirTag is een nieuw accessoire van Apple waarmee je persoonlijke spullen kunt terugvinden. Er waren al concurrerende trackers van Tile en andere merken, maar de AirTag onderscheidt zich op een aantal punten. Op deze pagina lees je alles over de AirTag functies, specs, prijzen en meer.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.