AirPower met iPhone XS en AirPods.

Gerucht: ‘Apple geeft AirPower nog steeds niet op’

Apple zou achter de schermen nog steeds werken aan een oplader voor meerdere devices. Ook wordt gekeken naar een toekomst waarin apparaten elkaar kunnen opladen.

AirPower nog op de planning

Je iPhone is leeg, maar je iPad nog niet. In zo’n geval is het nu al mogelijk om via de usb-c-poort van sommige iPads een ander device op te laden. Maar dat is niet het enige: Apple zou plannen hebben om dit nog verder uit te breiden. Ook wordt daarbij gekeken naar draadloos opladen op korte en lange afstand. Het is niet de eerste keer dat dergelijke geruchten circuleren. Afgelopen juni ging nog het gerucht dat Apple nog steeds aan de AirPower werkte en daarbij draadloos opladen op afstand aan het onderzoeken was. Die geruchten zijn nog niet van de baan.


Dat blijkt uit de Power On-nieuwsbrief van Bloomberg. Apple zou volgens Mark Gurman nog steeds werken aan een oplader voor meerdere devices, die anders is dan de bestaande MagSafe Duo-lader, die in feite uit twee aparte laders bestaat die met elkaar zijn verbonden.

Gurman schrijft:

Ik denk dat Apple nog steeds werkt aan een soort oplader voor meerdere apparaten die uiteindelijk ook op de markt zal komen. Er is een reden waarom het bedrijf dit accessoire in 2017 wilde uitbrengen. Ik geloof ook dat Apple werkt aan draadloze opladers voor korte en lange afstanden en dat het een toekomst voor zich ziet waarin alle belangrijke apparaten van Apple elkaar kunnen opladen. Stel je voor dat een iPad een iPhone oplaadt en dat die iPhone vervolgens AirPods of een Apple Watch oplaadt.

iPhone 12 met omgekeerd opladen van AirPods

Dat doet terugdenken aan de vele geruchten over het ‘omgekeerd’ opladen van je AirPods op de achterkant van een iPhone. Er zou sprake van zijn, maar het kwam nooit van de grond. Wat ook niet van de grond kwam is de AirPower, de draadloze oplaadmat waarbij je je devices op willekeurige plekken erop kunt leggen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

7 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.