Instapaper op de iPhone

Instapaper Premium-functies nu voor iedereen gratis

Instapaper, de dienst om artikelen later te lezen, is nu helemaal gratis. De Premium-functies zoals het zoeken in artikelen en aanmaken van notities, zijn nu voor iedere Instapaper-gebruiker gratis te gebruiken.

Instapaper op de iPhone
Alle functies van de bekende later lezen-dienst Instapaper zijn nu voor iedereen gratis te gebruiken. Met Instapaper kun je artikelen bewaren om ze op een later moment lezen. Via Instapaper Premium kreeg je als gebruiker nog wat extra functies. Met een update zijn al deze extra functies, zoals het zoeken op een pagina, voor iedere Instapaper-gebruiker beschikbaar gekomen.

Instapaper Premium-functies voor iedereen gratis

Instapaper is een handige dienst om artikelen op te slaan om ze later nog eens te lezen. Hoewel de basisfuncties altijd al gratis waren, was een maandelijks abonnement op Instapaper Premium vereist om bijvoorbeeld te zoeken in de tekst in al je artikelen, het aanmaken van ongelimiteerde notities, snellezen en een advertentievrije Instapaper-website. Zo’n abonnement kostte €2,99 per maand of €29,99 per jaar. Was je al geabonneerd op Instapaper, dan kom je in aanmerking voor een refund. Op de website van Instapaper vind je een volledig overzicht van alle vorige Premium-functies.

Het volledig gratis maken van Instapaper komt voort uit de overname door Pinterest. Eind augustus nam Pinterest Instapaper over, waarna het bedrijf nu de middelen zegt te hebben om de dienst helemaal gratis én advertentievrij aan te bieden. Hierdoor is het nieuwe verdienmodel van Instapaper echter wat onduidelijk, maar door de financiering van Pinterest kan de dienst op deze manier waarschijnlijk blijven bestaan.

In de blogpost waarin de complete gratis versie van Instapaper aangekondigd werd, zeggen de makers dat ze de dienst alijtd al helemaal gratis wilden maken. Door deze wijziging heeft Instapaper een stapje voor op de soortgelijke dienst Pocket. Deze dienst heeft nog wel een Premium-versie dat beschikbaar is voor €4,99 per maand of €39,99 per jaar. Met Pocket Premium kun je ook zoeken in al je artikelen en krijg je geen advertenties meer te zien, functies die nu dus bij Instapaper voor iedereen gratis zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2016, 11:04
Categorie Apps
Onderwerp instapaper

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.