Vrouw met AirPods

Zo wil Apple ervoor zorgen dat toekomstige AirPods nooit meer uit je oor vallen

Nog bang dat de AirPods uit je oor vallen? Apple denkt er in ieder geval over na hoe ze ervoor kunnen zorgen dat de AirPods niet meer uit je oor vallen. Met een nieuw design en magneten moeten de oordopjes op hun plek blijven zitten.

Vrouw met AirPods
Toen de AirPods aangekondigd werden, vroegen veel mensen zich één ding af: vallen die dingen niet snel uit je oren? Al na de aankondiging van de AirPods kwamen er extra accessoire’s die ervoor moesten zorgen dat je de AirPods niet verliest, zoals de AirPods Strap. Maar hoewel wij in onze AirPods review al zeiden dat de AirPods echt niet zo snel uit je oor vallen, denkt Apple alweer na over de volgende AirPods. Met magneten zouden de AirPods nooit meer uit je oor moeten vallen.

AirPods met nieuw design met magneten

In een patent omschrijft Apple hoe ze ervoor kunnen zorgen dat oordopjes niet meer uit je oor vallen. De oortjes in het patent hebben een compleet nieuw design. Het zijn kleine dopjes met een bandje dat om je oor bevestigd wordt. Dankzij magneten kan het bandje, door de schelp van je oor, bevestigd worden aan het oordopje zelf.

AirPods in een patent met magnetisch bandje.

In bovenstaande afbeelding is te zien hoe het bandje aan zowel de boven- als onderkant van je oor bevestigd wordt aan het oordopje zelf. Het bandje lijkt dan ook voornamelijk een oplossing te zijn voor mensen die veel bewegen tijdens het luisteren van muziek, zoals hardlopers of andere sporters. De bandjes zouden volgens het patent gemaakt kunnen zijn van rubber of plastic, maar zou in ieder geval flexibel moeten zijn zodat het gevormd kan worden achter je oor. Het patent stamt al uit begin 2016, enkele maanden voordat de huidige AirPods aangekondigd werden.

Met het patent geeft Apple in ieder geval aan dat ze ervan bewust zijn dat de AirPods mogelijk niet bij iedereen even lekker zitten. Hoewel de AirPods bij nagenoeg iedereen wel goed blijven zitten, kan het toch gebeuren dat deze bij het dragen per ongeluk uit valt. De oordopjes in het patent hebben dan ook wel wat weg van de Powerbeats3 die via een klem achter de oor te bevestigen zijn. Of Apple daadwerkelijk met zulke nieuwe AirPods zoals in het patent op de proppen komt, is nog even afwachten. Als je echt bang bent dat de AirPods tijdens het sporten uitvallen, dan zijn de Powerbeats3 op dit moment waarschijnlijk een betere keuze.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 december 2016, 16:30
Categorie Accessoires
Onderwerpen airpods, patent

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.