Apple-TV-2015

5 redenen om uit te kijken naar de nieuwe Apple TV

De kans dat Apple op 9 september een nieuwe Apple TV aankondigt is zeer groot, zeker als je alle geruchten en gelekte documenten op een rijtje zet. In dit artikel maken we de balans op en zetten we vijf zaken op een rijtje waar je al voorzichtig naar uit mag gaan kijken.

Apple-TV-2015
Als we de geruchten mogen geloven, dan krijgen we tijdens het Apple Event op 9 september (eindelijk) een nieuwe Apple TV te zien. Dankzij de nodige uitgelekte gegevens en geruchten weten we al een hele hoop over dit zwarte kastje. Hoog tijd dus om de balans op te maken. Naar deze vijf dingen kun je al voorzichtig uitkijken.

1. Films en series sneller vinden dankzij de universele zoekfunctie
Volgens de nieuwste geruchten krijgt de nieuwe Apple TV een universele zoekfunctie, die het zoeken naar de juiste content een stuk gemakkelijker maakt. Omdat de zoekfunctie universeel is, kun je hem gebruiken door tegelijk door het aanbod van diensten als Netflix, HBO en de iTunes Store te zoeken. Dat scheelt tijd, en dankzij de proactieve zoekfunctie van iOS 9 geeft deze zoekfunctie al suggesties voor zoekopdrachten op basis van jouw gebruiksgewoontes en data.

2. Veel beter geschikt voor games
apple-tv-gaming
Omdat de nieuwe Apple TV uitgerust wordt met de A8-chip en op iOS 9 draait, is hij ineens een stuk beter geschikt om games op te spelen, zeker als je dit combineert met betere Bluetooth voor controllers en krachtigere Wi-Fi. Daarnaast krijgt de Apple TV voor het eerst toegang tot de App Store, zodat het gemakkelijker dan ooit is om er games voor te downloaden. Ontwikkelaars krijgen met een speciale softwareontwikkelkit (SDK) de mogelijkheid om games voor de Apple TV te maken.

Het is nu al mogelijk om games via AirPlay op je Apple TV te spelen, al ondersteunen lang niet alle iOS-games deze functie. De hoop is dus dat met een krachtigere Apple TV ontwikkelaars hun games klaar maken voor de nieuwe Apple TV. Hoogstwaarschijnlijk zal deze App Store-ondersteuning alleen gelden voor de nieuwe Apple TV en niet voor de bestaande modellen.

Apple-TV-verwachtingen

3. Veel betere specificaties
Uit gelekte documenten blijkt dat de nieuwe Apple TV dezelfde poorten behoudt, een iets grotere behuizing krijgt en dat je kunt kiezen tussen een 8GB en 16GB-model. De huidige Apple TV heeft ook al een opslagcapaciteit van 8GB. De grootste technische verbetering is dan ook de A8-gebaseerde processor, die een stuk krachtiger is dan de A5-processor in het huidige model. Die krachtige processor maakt de hierboven genoemde games mogelijk, maar zorgt er ook voor dat je niet langer afhankelijk bent van een Mac, iPhone of iPad voor het afspelen van content.
Apple zou overwegen om respectievelijk $149 en $199 te vragen voor het 8GB- en 16GB-model. De prijs van $149 zal in Nederland rond de €169 uitvallen (rekening houdend met Apple’s ongunstige valuta-omrekening en BTW).

4. Nieuwe afstandsbediening met meer bedieningsopties
remote apple tv De nieuwe Apple TV zou afscheid nemen van de inmiddels klassieke zilverkleurige afstandsbediening en deze vervangen door een strak zwart exemplaar. Wel is hij nog steeds gemaakt van metaal en zal hij uitgerust worden met twee knoppen: de ene knop is de homeknop, de andere is te gebruiken om Siri te activeren. Daarnaast zitten er de gebruikelijke volumeknoppen, maar er is ook een touchpad toegevoegd. Bewegingssensoren in de nieuwe afstandsbediening gaan het misschien wel mogelijk maken om Wii-achtige games te spelen op de Apple TV. Opeens wordt het kleine tv-kastje van Apple dan een heuse gameconsole.

5. Exclusieve films en series van Apple?
Top-Gear-Apple-TV
Een wat minder hardnekkig gerucht is het bericht dat Apple hard zijn best doet om exclusieve content voor de Apple TV te regelen. Zo zou er een bod gedaan zijn op de ex-presentatoren van Top Gear en zouden verschillende topmannen uit Hollywood met Apple rond de tafel zijn gaan zitten om de mogelijkheden van exclusieve series en films aan te bieden op de Apple TV. Netflix en HBO staan bekend om hun exclusieve content, wat vaak ook een belangrijke reden is om een abonnement bij de streamingdiensten af te sluiten. Dat Apple iets soortgelijks probeert is dus niet eens zo’n gek idee. Zou het bijbehorende abonnement 40 dollar per maand gaan kosten? Met Apple Music hebben ze al de eerste ervaringen opgedaan met exclusieve content en dat lijkt goed te lopen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 september 2015, 14:57
Categorieën Accessoires, Diensten, Geruchten
Onderwerpen apple event, apple tv, verwachtingen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.