runtastic_moment_basic_horloge

Runtastic Moment ziet eruit als een gewoon horloge

De Runtastic Moment is een nieuw fitnesshorloge met analoge wijzerplaat, die in maar liefst 10 uitvoeringen te krijgen is. Een smartwatch is het echter niet.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Runtastic heeft vandaag de Runtastic Moment aangekondigd, een horloge dat rechtstreeks moet gaan concurreren met de Withings Activité Pop. Ook dit horloge heeft een analoge wijzerplaat, waarbij de intelligentie vooral achter de wijzerplaat zit verstopt in de vorm van allerlei sensoren.

runtastic-moment-horloges

We kennen Runtastic als maker van een serie populaire fitness-apps, die regelmatig in iCulture Deals te vinden zijn. Je kunt met de apps van Runtastic hardlopen, wandelen, fietsen, je buikspieren trainen of zorgen dat je strakkere billen krijgt. Daarnaast hadden ze altijd al een hartslagmeter en een fitnessarmband met de naam Runtastic Orbit. Sinds kort is Runtastic onderdeel van Adidas.

Runtastic Moment: geen smartwatch, geen sporthorloge

Runtastic Moment Elite.De Moment-horloges zijn eigenlijk fitnesstrackers, vermomd als horloges. Ze zijn niet zozeer bedoeld om intensief te sporten, want je kunt op de wijzerplaat niet je actuele tempo of je hartslag aflezen. De Moment is eigenlijk ook geen smartwatch, want je krijgt geen notificaties en kunt er ook geen e-mailtjes mee dicteren of het weerbericht opvragen. Net als bij de Withings Activité is er slechts één metertje die erop wijst dat er fitnessfuncties in dit horloge zitten. Je kunt het aantal stappen, de afstand, actieve minuten, verbrande calorieën, slaapgedrag en doelen met dit horloge bijhouden. Het ronde klokje onderin de wijzerplaat geeft aan hoe ver je van je doel verwijderd bent. Als je te lang stil zit, waarschuwt Runtastic Moment dat het weer tijd is om in actie te komen – net als de Apple Watch.

runtastic-moment-modellen

De Runtastic Moment is waterdicht tot 10 meter en slaat een week aan fitnessdata op. Daarna is het hoog tijd om te synchroniseren met de Runtastic Me-app voor de iPhone. Deze app bestond al voor de Runtastic Orbit-fitnessarmband. De Moment gaat een halfjaar mee op een standaard horlogebatterijtje.

Runtastic Moment: 4 collecties, 10 modellen

Waar Runtastic zich mee onderscheidt ten opzichte van Withings, is dat ze een flinke keuze uit modellen bieden. Maar liefst 10 verschillende horloges zijn te bemachtigen, verdeeld over vier collecties: Fun, Basic, Elite en Classic. De goedkoopste modellen in de Fun- en Basic-serie kosten €129. Voor Elite en Classic beginnen de prijzen bij €199. Deze laatstgenoemde modellen kun je ook dragen tijdens een kantoorbaan, terwijl de goedkopere modellen met hun siliconenbandjes meer op de vrije tijd en de casual geklede jongere zijn gericht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 september 2015, 18:41
Categorie Accessoires
Onderwerpen horloge, runtastic

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.