spotify-iphone-macbook

Spotify herziet privacystatement na ophef

Na de ophef die ontstond rondom de nieuwe privacyverklaring van Spotify, wist de muziekdienst niet hoe snel ze hun gebruikers gerust moesten stellen. Vandaag vervangt Spotify het omstreden statement met een nieuw, duidelijker verhaal.

spotify mobiel
Toen Spotify Music eind augustus een nieuw privacystatement online zette, had het bedrijf de enorme ophef die erdoor ontstond vast niet verwacht. De muziekdienst zette snel een verklaring online, met de belofte dat de privacyregels snel aangepast zouden worden. Vandaag vervangt Spotify het omstreden privacystatement met een nieuwe, duidelijkere variant.

Door de twijfelachtige bewoording trokken veel lezers van de privacyregels de conclusie dat Spotify ineens veel meer gegevens van haar gebruikers ging verzamelen en ook nog eens zou delen met adverteerders. Zo zouden de bewegingssensor, GPS, contacten en zelfs de foto’s van gebruikers door Spotify gemonitord worden. Het resultaat: de nodige ophef op internet en een verklaring van Spotify met de naam ‘Sorry‘.

Duidelijke inleiding
Het nieuwe verhaal rondom het privacybeleid van de muziekdienst dat vandaag gepubliceerd werd, is dan ook in een stuk duidelijkere taal geschreven. Dat merk je vooral als je naar de nieuwe introductie kijkt, waarin duidelijk uiteen wordt gezet wat Spotify voor gegevens verzamelt en waarom. Het volledige nieuwe statement is op de website van Spotify te lezen.

Als je al toestemming gegeven hebt tot de vorige privacyregels, dan hoef je dit niet opnieuw te doen. Het gaat hier simpelweg op een nieuwe manier van opschrijven en verandert verder niets aan de daadwerkelijke regels zelf. Heb je de regels nog niet geaccepteerd, dan kun je de nieuwe verklaring in de komende dagen op je scherm verwachten als je de app opstart.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 september 2015, 12:56
Categorieën Apps, Diensten
Onderwerpen privacy, spotify

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.