apple-tv-gaming

Nieuwe Apple TV heeft betere Wi-Fi en Bluetooth, sterke nadruk op games

Bij de nieuwe Apple TV ligt de nadruk sterk op games. Ook is er betere Bluetooth en Wi-Fi en wordt het mogelijk om complexere gamecontrollers te gebruiken.

Gamen op de Apple TV gaat nog eens heel groot worden. Bij de nieuwe Apple TV, die volgens geruchten op 9 september wordt aangekondigd, zal het spelen van games centraal staan. Ook krijgt de Apple TV betere Bluetooth, om gamecontrollers te kunnen koppelen. Momenteel is dat al mogelijk: er is een handjevol games die je op de iPhone of iPad installeert en via AirPlay op een Apple TV speelt. Ook kun je daarvoor losse gamecontrollers gebruiken. Maar het idee is nooit erg aangeslagen.

apple-tv-afstandsbediening-met-hand

Als je straks games rechtstreeks vanuit de App Store kunt downloaden naar je Apple TV, gaat dat veel gemakkelijker. Bovendien zijn er straks complexere gamecontrollers mogelijk, met drukgevoelige knoppen en joysticks. Tevens kun je de iPhone of iPad als gamecontroller gebruiken.

Apple levert bij de vierde generatie Apple TV ook een nieuwe afstandsbediening, met twee aanraakgevoelige knoppen: een homeknop en een knop om Siri te activeren via de ingebouwde microfoon. De batterijtjes zijn verwisselbaar, net als bij het huidige model. Wat gaat veranderen is de manier waarop verbinding wordt gelegd: in plaats van IR stapt Apple over op Bluetooth. Tenslotte ondersteunt de Apple TV 4 ook nog het superzuinige Bluetooth 4.2 en 802.11ac Wi-Fi.

Tijdens het media-evenement op 9 september krijgen we waarschijnlijk alle details te horen over de komende Apple TV, zoals de fors hogere prijs van 150 tot 200 dollar. Hij komt waarschijnlijk pas in oktober in de winkel. iCulture houdt je op de hoogte!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 augustus 2015, 21:46
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen apple tv, games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.