bill-graham_2

’32GB iPad Pro kost $799, Hey Siri-hint uitgelegd, tvOS en meer

Terwijl de stoeltjes voor het Apple Event klaar worden gezet en Tim Cook zijn speech voor een laatste keer doorneemt, geven bronnen de laatste hints over de aankondigingen van vanavond. Hierdoor weten we meer over de iPad Pro, Apple TV en de Apple Watch.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

bill-graham_2
Op de ochtend voordat het Apple Event losbarst, lijken de anonieme bronnen over elkaar heen te buitelen om snel nog de laatste inside information door te spelen. Zo weten we nu meer over de prijs van de iPad Pro, waarom er ‘Hey Siri’ op de uitnodiging voor het event staat en dat de Apple TV op een nieuwe vorm van Apple’s besturingssysteem draait: tvOS.

9to5Mac en AppleInsider zeggen deze informatie van verschillende bronnen op het laatste moment te hebben gekregen. Zij vertelden de website dat de grote iPad Pro toch een 32GB-versie krijgt die $799 gaat kosten. Geen instapmodel van 64GB dus, wat de prijs voor het goedkoopste model natuurlijk ook ten goede komt. De 64GB en 128GB iPad Pro worden respectievelijk voor $899 en $999 verkocht, zoals we eerder al schreven.

‘Hey Siri!’

Bovenaan de uitnodiging voor het Apple Event van dit jaar stond ‘Hey Siri’, wat uiteraard geen willekeurig gekozen term is. Als je de virtuele assistent vroeg naar details rondom het Apple Event dan kon je wat leuke antwoorden verwachten. Er blijkt echter nog een reden te zijn dat Apple Siri zo’n prominente plek op de uitnodiging heeft gegeven.

Met zowel de iPhone 6s als de iPhone 6s Plus zou het namelijk mogelijk zijn om Siri handsfree te activeren door ‘Hey Siri’ te roepen, zonder dat de iPhone daarvoor verbonden hoeft te zijn met een stroomkabel. Dit was voorheen altijd verplicht, maar aangezien de Apple Watch ook geen snoertje nodig heeft om Siri te laten ontwaken kan het goed dat de nieuwe iPhones dit ook kunnen.

Apple-TV-2015

tvOS

Ook de nieuwe Apple TV krijgt op het laatste moment nog wat geruchten. Zo wisten we al dat de vierde generatie Apple TV op iOS 9 zal draaien, al gaat het om een ietwat aangepaste variant van het besturingssysteem. Volgens bronnen heet deze aangepaste versie tvOS, wat goed zou passen bij de WatchOS- en iOS-namen.

tvOS zou veel van de functies van iOS 9 maar ook enkele van OS X El Capitan bevatten. Verschillende ontwikkelaars zouden stiekem al aan een app voor de Apple TV werken, waaronder Periscope en AirBnB.

Deal met bekende modemerken

Tot slot schijnt Apple voor de Apple Watch een deal gesloten te hebben met bekende modemerken, om aan nieuwe horlogebandjes en features voor Apple’s smartwatch te werken. Wat dit precies inhoudt is niet duidelijk, en het zou goed kunnen dat deze aankondigingen doorgeschoven worden naar het evenement waarop Apple de Apple Watch 2 aan de wereld toont.

Een flinke lading aan geruchten dus weer, maar gelukkig hoeven we niet lang te wachten om te zien of de bronnen het ook bij het rechte eind hebben. Vanavond om 19:00 barst het Apple Event los, en wij van iCulture zitten op dat moment natuurlijk in de startblokken om jou zo snel en volledig mogelijk van het laatste nieuws te voorzien.

Alle aankondigingen op een rij

Het Apple-evenement is voorbij! Wat is allemaal verteld over de nieuwe iPhones, iPads en de compleet vernieuwde Apple TV? We hebben alle aankondigingen op een rij gezet in een uitgebreide roundup.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 september 2015, 22:52
Categorie Geruchten
Onderwerpen apple event, apple tv, apple watch, ipad pro, siri

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.