Twitter Responsive 1

Twitter voor iPad krijgt responsive design, ideaal voor iOS 9

De Twitter-app voor iOS heeft een responsive design gekregen, waardoor Twitter zich aanpast op schermgrootte. Daarmee bereidt Twitter zich alvast voor op iOS 9 - maar heeft het ook iets met de iPad Pro te maken?

Twitter Responsive 1

De iPad-app van Twitter introduceert een vernieuwd, responsive design, waardoor de app zich beter aanpast aan meerdere schermgroottes. Het moet er volgens Twitter voor zorgen dat de app er altijd goed uitziet, ongeacht de grootte van je apparaat. Daarmee bereidt Twitter zich alvast voor op de nieuwe multitasking-optie in iOS 9, en mogelijk zelfs op de iPad Pro.

De Twitter-app op de iPad heeft na de update niet langer een aantal vaste resoluties. In plaats daarvan wordt gekeken naar het soort apparaat, de schermgrootte en de oriëntatie om de app dynamisch aan te passen, zodat Twitter altijd goed wordt getoond. Dat deed Twitter al langer op de mobiele website, maar nu zit deze layoutfunctie ook in de iOS-app.

De update zorgt ervoor dat de app zich makkelijk naar bepaalde situaties aanpast, aldus Twitter. Je krijgt bijvoorbeeld automatisch een kleinere app te zien als je Twitter opent in de nieuwe slide-over multitasking van iOS 9, waardoor je een smallere app in beeld te zien krijgt.

Twitter Responsive 2

Apple zal mogelijk tijdens het grote event later vandaag de iPad Pro aankondigen. Door de Twitter-app automatisch aan te passen aan de grootte van een apparaat, lijkt Twitter nu alvast voorbereid te zijn op deze grotere iPad. De app zou in theorie geen grote design-updates meer nodig hebben als Apple andere schermgroottes introduceert.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 september 2015, 8:40
Categorie Apps
Onderwerp twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.