bill-graham_2

Zo kijk je live naar het Apple Event op 9 september (iOS, OS X, Apple TV, Windows en Android)

Wil jij op woensdagavond 9 september het Apple Event live volgen? Dat kan! Of je nu iOS, OS X, Apple TV, Windows of Android gebruikt, er is een manier om de livestream van Apple te bekijken. In dit artikel vertellen we hoe.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

bill-graham_2
Als Apple-fan wil je natuurlijk live meekijken als de nieuwste Apple-producten aangekondigd worden tijdens het Apple Event. Dit kan via iOS, OS X en Apple TV, maar ook met een Windows- of Android-apparaat.

Uiteraard kun je op iCulture rekenen om jou op de hoogte te houden van alles wat er gebeurt tijdens het Apple Event, maar je kunt ook gewoon zelf meekijken. Zodra Apple een nieuw product introduceert, lees je op iCulture alles erover in artikelen en kun je reageren op alle aankondigingen. Alle data, specs, prijzen en functies zetten we zo snel mogelijk zwart op wit.

Alle aankondigingen op een rij
Het Apple-evenement is voorbij! Wat is allemaal verteld over de nieuwe iPhones, iPads en de compleet vernieuwde Apple TV? We hebben alle aankondigingen op een rij gezet in een overzichtelijke round-up en een korte video met alle hoogtepunten gemaakt. In dat laatste artikel vind je ook de link naar de volledige keynote bij Apple.

Volg iCulture!
Op Twitter volg je via @iCulture alle aankondigingen op de voet. Tip: zet pushnotificaties aan voor het iCulture Twitter-account, want dat is de snelste manier om onze berichtgeving te volgen!

Volg de livestream van het Apple Event op Apple-apparaten

Als je in het bezit bent van een Apple-apparaat, dan is het heel simpel om het Apple Event woensdagavond op de voet te volgen.

Apple livestream kijken op iPhone, iPad of iPod touch

Via je iDevice de livestream volgen gaat heel gemakkelijk. Het enige wat je hoeft te doen is de Apple live-website openen in Safari en de videospeler starten. Je moet aan de volgende eisen voldoen om de livestream te bekijken:

Apple livestream kijken op Mac

Ook op de Mac kijk je naar de livestream vanaf de website. Hiervoor moet je aan het volgende voldoen:

 • OS X 10.8.5 (Mountain Lion) of nieuwer geïnstalleerd.
 • Safari 6.0.5 of nieuwer geïnstalleerd.

Apple livestream kijken op Apple TV

Apple biedt voor keynotes altijd een apart kanaal op de Apple TV. Daarmee kijk je op 9 september om 19:00 uur naar de livestream. Het kanaal is inmiddels alweer bijgewerkt voor de aankondigingen en verschijnt automatisch als je Apple TV aan de volgende voorwaarden voldoet:

 • Apple TV tweede generatie of nieuwer.
 • Software-update 6.2 of nieuwer geïnstalleerd.

Zie je het kanaal niet staan? Dan is hij misschien als verborgen gemarkeerd. Dit kun je veranderen bij Algemeen > Ouderlijk toezicht. Daar zoek je naar het speciale Apple-kanaal, waarna je op de bevestigingsknop drukt om hem weer te tonen. Ook kan het zijn dat het kanaal domweg nog niet beschikbaar is. Kort voordat het evenement begint, stelt Apple het kanaal beschikbaar.

Volg de livestream van het Apple Event via Windows of Android

Heb je geen apparaat van Apple in huis, of wil je om een andere reden via Windows of Android de livestream volgen, dan kan dat ook. Als je Windows 10 gebruikt is het makkelijker dan ooit om dit te doen, al kost het voor andere Windows-versies en Android iets meer moeite.

Apple livestream kijken via Windows 10

Apple staat het voor het eerst ook toe voor Windows 10-gebruikers om de livestream van het Apple Event gemakkelijk te volgen. Geen onhandige omwegen meer via VLC dus. Het enige wat je hoeft te doen is de Apple live-website een bezoekje brengen om de livestream te starten. Het is hiervoor wel verplicht dat je de nieuwe Edge-browser gebruikt.

Apple livestream kijken via Windows 8, Windows 7, Windows Vista of Windows XP

VLC WindowsHeb je de overstap naar Windows 10 nog niet gemaakt, dan kost het iets meer moeite om de gebeurtenissen van het Apple Event live te bekijken. Volg onderstaande stappen en dankzij de hulp van VLC ben je er gelukkig toch bij.

 1. Download VLC Media Player van de officiële website, installeer en open het programma.
 2. Ga naar Media Open Network Stream en druk op Network.
 3. Plak bij Please enter a network URL de volgende link:

http://p.events-delivery.apple.com.edgesuite.net/1509pijnedfvopihbefvpijlkjb/m3u8/hls_mvp.m3u8

Let wel op: als de stream nog niet is gestart, zal de link nog niet werken. Deze methode werkt hoogstwaarschijnlijk ook in de Linux-versie van VLC, maar we hebben het op dit platform niet kunnen testen.

Apple livestream kijken met Android

Android-gebruikers kunnen net als op Windows gebruikmaken van VLC om naar het evenement te kijken. Zij doen dit als volgt:

 1. Download VLC Media Player via Google Play.
 2. Start VLC en open het app-menu.
 3. Druk op Stream.
 4. Plak de volgende link in het lege veld:

http://p.events-delivery.apple.com.edgesuite.net/1509pijnedfvopihbefvpijlkjb/m3u8/hls_mvp.m3u8

Je moet wachten tot de stream start om dit werkend te krijgen.

Apple Event 2015 om 19:00 van start, iCulture doet verslag!

Om klokslag 19:00 Nederlandse tijd trapt Apple het Apple Event af. Op dat moment zit de redactie van iCulture in de startblokken om jou zo snel en volledig mogelijk van het laatste nieuws te voorzien. Naast een gezonde dosis nieuwsberichten op de website doen we ook op Twitter (via @iCulture) verslag, wat goed van pas kan komen als je in de trein zit en als eerste wilt weten als de iPhone 6s onthuld is. Als je de uurtjes af zit te tellen tot de start van de presentatie, dan kun je alvast warmdraaien met onderstaande artikelen.

Dit is een herpublicatie van het artikel wat we op 7 september hebben gepubliceerd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 september 2015, 9:44
Categorieën Achtergrond, Apple
Onderwerpen apple event, livestream

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.