Apple TV en iPhone 6s uitgerust met 2GB RAM, iPad Pro met 4GB RAM

Apple noemde het niet tijdens het Apple Event, maar de iPhone 6s en iPhone 6s Plus zijn wel degelijk uitgerust met 2GB RAM, net zoals de nieuwe Apple TV. Ook van de iPad Pro weten we dat deze uitgerust wordt met 4GB RAM.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

iPhone-6s-2gb-ram
Apple maakt de overstap naar 2GB RAM met de iPhone 6s, iPhone 6s Plus en de nieuwe Apple TV. Gek genoeg werd deze verbetering van het werkgeheugen niet besproken tijdens het Apple Event, maar konden medewerkers van Apple dit wel bevestigen tijdens de hands-on. Ook van de iPad Pro weten we inmiddels wat het werkgeheugen is.

2GB RAM voor iPhone 6s

Volgens MobileSyrup wisten Apple’s medewerkers na afloop van het Apple Event te bevestigen dat de iPhone 6s en iPhone 6s Plus uitgerust zijn met 2GB RAM. Een verdubbeling van het werkgeheugen ten opzichte van de iPhone 6 dus, wat de iPhone 6s gelijk stelt aan de iPad Air 2. Omdat Apple dit niet expliciet benoemde tijdens de presentatie, was er nog wat onduidelijkheid of de geruchten rondom het verhogen van het RAM-geheugen ook echt klopten.

Bekijk ook

Apple kondigt iPhone 6s en iPhone 6s Plus aan

Apple heeft tijdens het Apple Event de iPhone 6s en iPhone 6s Plus officieel aangekondigd. In dit artikel zetten we alle nieuwe functies voor je op een rij.

Het verdubbelen van de RAM in de nieuwe iPhones zal ongetwijfeld voor betere prestaties zorgen, zeker als je dit combineert met de nieuwe A9 chip. Het verschil zul je vooral merken als je grafisch zware games speelt of video’s op de iPhone 6s bewerkt.

Omdat het hier om een mondelinge toezegging gaat, is het nog even afwachten tot de teardown van de nieuwe iPhones om er honderd procent zeker van de zijn dat de iPhone 6s inderdaad 2GB RAM heeft.

iPad Pro krijgt 4GB RAM

iPad-Pro-Aangekondigd-2015
De grote iPad Pro pakt het heel toepasselijk groter aan op het gebied van RAM. Volgens een persbericht van Adobe waarin Photoshop Fix voor de iPad Pro beschreven wordt, staat vermeld dat de iPad Pro uitgerust is met 4GB RAM en de A9X-chip. Dit heeft waarschijnlijk te maken met de multitasking functie die op de iPad Pro een grote rol gaat spelen. Met deze nieuwe functie kun je twee apps tegelijk laten draaien en naast elkaar op het scherm zetten.

Apple TV ook 2GB RAM

siri-remote-apple-tv-4
Ook de gloednieuwe Apple TV krijgt 2GB aan werkgeheugen, Bovendien zit er een 64-bit A8 processor in. Dit maakt Apple’s kastje voor onder de tv dus beter dan de iPhone 6 en de laatste nieuwe iPod touch, die wel een A8-processor hebben maar het slechts met 1GB RAM moeten doen. De verdubbeling van het werkgeheugen komt bij de Apple TV van pas om video’s te cachen, en om games te spelen met de nieuwe afstandsbediening.

Bekijk ook

Samenvatting Apple-event september 2015: dit kondigde Apple aan

Bang dat je iets gemist hebt van alle aankondigingen van vanavond? In dit handige overzicht vind je alle nieuwe producten die Apple vanavond de revue heeft laten passeren.

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.