iphone-6s-sfeerbeeld

Samenvatting Apple-event september 2015: dit kondigde Apple aan

Bang dat je iets gemist hebt van alle aankondigingen van vanavond? In dit handige overzicht vind je alle nieuwe producten die Apple vanavond de revue heeft laten passeren.
Redactie - · Laatst bijgewerkt:

Op het media-evenement van vanavond heeft Apple een groot aantal nieuwe producten aangekondigd. Zo besprak Apple de nieuwe iPhone 6s en iPhone 6s Plus, iPad Pro, de vierde generatie Apple TV en nieuwe modellen en horlogebandjes voor de Apple Watch. In dit artikel lopen we alle aankondigingen nog een keer langs, zodat je zeker weet dat je niets hebt gemist.

Samenvatting in drie heerlijke minuten
Heb je weinig tijd en wil je snel bijgepraat worden over al het moois wat vandaag is aangekondigd, bekijk dan onze nieuwe samenvattingsvideo waarin we je in drie geweldige minuten helemaal op de hoogte brengen.

iPhone 6s en iPhone 6s Plus
iphone-6s-rijtjeDe nieuwe iPhone’s van dit jaar gaan – zoals verwacht – door het leven als de iPhone 6s en iPhone 6s Plus. De grootste vernieuwing is 3D Touch, waardoor de iPhone verschillende vormen van druk kan herkennen die je op het scherm uitoefent. Hierdoor kun je bijvoorbeeld snel allerlei acties uitvoeren zonder dat je de app daarbij hoeft te openen.

Via onderstaande link lees je meer over alle nieuwe functies van de iPhone 6s en iPhone 6s Plus en wanneer ze beschikbaar zijn.

Apple TV 4e generatie
apple-tv-4-diagonaalNa vele geruchten en een hoop speculatie kondigde Apple vandaag eindelijk de nieuwste Apple TV aan. De vierde generatie Apple TV is iets hoger dan het huidige model, maar heeft verder hetzelfde uiterlijk. Wel nieuw is de Siri Remote, inclusief touchpad voor snellere bediening. Centraal binnen Apple TV staat het nieuwe besturingssysteem genaamd tvOS, inclusief de App Store voor Apple TV. Voor eenvoudige bediening speelt Siri een grote rol.

Meer over de apps, het besturingssysteem tvOS en de beschikbaarheid van de vierde generatie Apple TV, vind je in onderstaand artikel.

iPad Pro
iPad-Pro-MartianDe iPad-familie heeft een geheel nieuw familielid gekregen: de iPad Pro. Deze nieuwe extra grote iPad heeft een 12,9 inch scherm en ondersteunt twee nieuwe accessoires: de Apple Pencil en Apple Smart Keyboard (daarover later meer). Het scherm heeft 5.6 miljoen pixels en heeft binnenin de nieuwe A9X-chip. Deze nieuwe chip maakt de iPad Pro qua kracht sterker dan veel hedendaagse pc’s. Ook bevat de iPad Pro voor het eerst vier speakers voor beter geluid.

Meer over de nieuwe iPad Pro kun je lezen in onderstaand artikel.

Apple Pencil voor iPad Pro
Apple-Pencil-OpladenHet scherm van de iPad Pro bevat geen 3D Touch zoals de nieuwe iPhone’s, maar de nieuwe iPad Pro kan wel drukgevoeligheid onderscheiden met de nieuwe Apple Pencil. Deze stylus voor de iPad Pro is niet zomaar een stokje om mee te tekenen, maar bevat in het puntje allerlei sensoren. Naast drukgevoeligheid detecteert hij ook de hoek en beweging.

Meer over de Apple Pencil lees je in onderstaand artikel.

Smart Keyboard voor iPad Pro
iPad-Smart-KeyboardNaast de Apple Pencil heeft Apple nog een accessoire speciaal voor de nieuwe iPad Pro aangekondigd: het Smart Keyboard. Deze Smart Keyboard sluit je via de Smart Connector aan de zijkant van de nieuwe iPad Pro aan. Ook fungeert de Smart Keyboard als Smart Cover die we kennen van de vorige iPad-modellen. Het toetsenbord bevat hetzelfde vlindersysteem als de nieuwe 12-inch MacBook.

Nieuwsgierig naar de Smart Keyboard? In onderstaand artikel lees je meer over onder andere de prijs.

iPad mini 4
ipad-mini-4Ook de iPad mini-lijn kwam tijdens de presentatie kort aan bod. Aan het einde van de aankondiging van de iPad Pro toonde Apple kort de iPad mini 4. Deze nieuwe kleinere iPad heeft dezelfde interne onderdelen als de iPad Air 2 uit 2014, maar het formaat van de vorige iPad mini. De iPad mini 4 is vanaf vandaag in Nederland verkrijgbaar.

Datum iOS 9, watchOS 2 en El Capitan bekendgemaakt
siri-apple-ios-9Nog deze maand kan iedereen proeven van de nieuwe functies die iOS 9 te bieden heeft, want Apple heeft laten weten dat iOS 9 vanaf volgende week woensdag voor iedereen beschikbaar is. Heb je een toestel die iOS 8 kan draaien, dan zit je voor iOS 9 ook goed. Ook watchOS 2 voor de Apple Watch komt volgende week woensdag beschikbaar. Mac-bezitters moeten nog tot het einde van de maand wachten wanneer OS X El Capitan officieel uitgebracht wordt.

Golden Masters van iOS 9, watchOS 2 en El Capitan
Voor ontwikkelaars of nieuwsgierige consumenten zijn er vanavond definitieve versies van zowel iOS 9, als watchOS 2 als El Capitan beschikbaar gekomen. Deze versies zijn meestal gelijk aan de uiteindelijke versies die later voor iedereen beschikbaar zijn.

Eerste beta’s van iOS 9.1 en tvOS
Vanavond verschenen de eerste beta’s van iOS 9 en tvOS. iOS 9.1 is waarschijnlijk nodig om de nieuwe apps te kunnen gebruiken op de iPad Pro met aanraakgevoelige pen, terwijl tvOS bedoeld is voor apps op de Apple TV. Ontwikkelaars kunnen er nu alvast mee aan de slag gaan, om te kijken of hun apps goed werken.

Goudkleurige Apple Watch Sport
Apple Watch Sport GoldOok de Apple Watch kwam tijdens de presentatie aan bod met twee nieuwe modellen. De aluminium Apple Watch Sport is vanaf vandaag beschikbaar in twee nieuwe kleuren: een goudkleurig. en roségoud kleurig. De nieuwe kleuren zijn beschikbaar in allebei de formaten.

Nieuwe Apple Watch-bandjes
Hermes-Apple-Watch-bandTot slot heeft Apple nog enkele nieuwe bandjes voor de Apple Watch onthuld. Behalve verschillend gekleurde Apple Watch Sportbandjes in bijvoorbeeld rood en donkerblauw, is Apple ook een samenwerking aangegaan voor drie verschillende leren Hermes-bandjes. Deze Hermes-bandjes zijn alleen bij een select aantal Hermes-verkooppunten in Europa verkrijgbaar. Nederland zit daar niet bij.

Reageren kan onder de afzonderlijke artikelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 november 2016, 15:02
Categorieën Apple, iDevices, iOS
Onderwerpen apple event, apple tv, ipad pro, iPhone 6s

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.