iPhone-6s-accu

iPhone 6s heeft kleinere accu ten opzichte van iPhone 6

In een promotievideo van de iPhone 6s is goed te zien dat de nieuwe iPhone een kleinere accu krijgt. Dit wil overigens nog niet zeggen dat de iPhone 6s daardoor sneller opgeladen moet worden.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

iPhone-6s-accu
3D Touch, een betere camera, een nieuw kleurtje… Apple trok flink wat tijd uit om de iPhone 6s en iPhone 6s Plus aan de wereld te tonen. Wat ze echter vergeten zijn te vermelden is dat de nieuwe iPhone een kleinere accu krijgt dan de iPhone 6, al is dit duidelijk te zien in een promotievideo.

Oplettende kijkers kwamen tijdens het Apple Event meer te weten dan Apple in feite besprak. Zo stond de datum waarop OS X El Capitan verschijnt verstopt in een demo van de iPhone 6s en nu blijkt ook de accucapaciteit stilletjes in een promotievideo gestopt te zijn.

1715mAh tegenover 1810mAh

In de video waarin Apple de 3D Touch-functie van de iPhone 6s en iPhone 6s Plus uitlegt, is namelijk te zien dat de iPhone 6s een 1715 mAh-accu heeft, tegenover de 1810 mAh-accu van de iPhone 6.

Omdat Apple er in de promotievideo geen doekjes om windt, zijn we over de accucapaciteit van de iPhone 6s dus redelijk zeker. Wel zijn er nog vraagtekens voor wat betreft de accucapaciteit van de iPhone 6s Plus. Eerdere geruchten die ook de 1715 mAH-accu voorspelden, beweren dat de 6s Plus een accu krijgt van 2750 mAh, wat ook kleiner is dan de 2910 maH van de iPhone 6 Plus. Het is wachten op de eerste teardown van de nieuwe iPhones om te zien of dit ook echt het geval is.

Geen paniek: accuduur blijft gelijk

Wacht nog wel even met het typen van een boze reactie onder dit artikel. Hoewel de accu van de nieuwe iPhones dus kleiner is, wil dat nog niet zeggen dat dit nadelige gevolgen heeft voor de accuduur van de iPhone. Zo is er op Apple’s website te zien dat de iPhone 6s en iPhone 6s Plus net zo lang meegaan als de iPhone 6 en iPhone 6 Plus, wat waarschijnlijk te danken is aan de zuiniger en snellere A9-chip. Apple zou de extra ruimte nodig hebben gehad op de Taptic Engine in de iPhone te stoppen die 3D Touch mogelijk maakt.

Bekijk grafiek Batterijduur iPhone 6s vergeleken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 september 2015, 21:30
Categorieën Apple, iDevices
Onderwerpen accu, iPhone 6s, iPhone 6s Plus

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.