shutterstock_271975877

Deze app wisselt afspeellijsten uit tussen Spotify, iTunes, YouTube en Apple Music

Met de gratis app 25 Most Played kun je afspeellijsten uitwisselen tussen Spotify, YouTube, iTunes en Apple Music op je iPhone.

Volgens Apple-topman Jimmy Iovine zullen we in de toekomst lid zijn van meerdere streaming diensten. Netflix én Videoland, Apple Music én Spotify. Dat lost volgens Iovine meteen het probleem op van exclusieve content: als je overal lid van bent, hoef je ook niet te balen dat jouw favoriete artiest maar bij één dienst zit. Het is alleen wel een gedoe met afspeellijsten en favoriete nummers, want die kun je niet zomaar uitwisselen. De app 25 Most Played probeert er wat aan te doen, maar vereist wel een Facebook-login en kan wat moeite hebben met het herkennen van je nummers.

shutterstock_271975877

25 Most Played

Met deze app kun je afspeellijsten tussen Spotify, Apple Music, iTunes en YouTube uitwisselen. 25 Most Played is een simpele app en doet eigenlijk maar één ding: het importeren, uitwisselen en zoeken van afspeellijsten op de bekendste muziekdiensten. Het gaat daarbij niet om de 25 meest afgespeelde, zoals de naam van de app doet vermoeden. In plaats daarvan zoekt 25 Most Played naar alle afspeellijsten die je zou willen importeren. Het kan ook handig zijn voor mensen die willen overstappen naar een andere muziekdienst, omdat die een beter aanbod heeft, of omdat je huisgenoten een gezinsabonnement hebben afgesloten bijvoorbeeld.

25 Most Played, exporteren van afspeellijsten 25 Most Played, afspeellijsten

Verder denken de makers dat de app handig is op feestjes: je bent ergens op bezoek en de gastheer of gastvrouw is lid van een andere streamingdienst. Op zo’n moment kun je toch je afspeellijsten importeren.

Met 25 Most Played kun je namelijk ook afspeellijsten bekijken die door vrienden zijn gemaakt, ongeacht op welk platform. Je kunt zoeken per stad of gewoon zoeken naar de afspeellijsten van wildvreemden die toevallig een goede smaak hebben.

Zoals gezegd: bij deze app is Facebook-login vereist en dat zal niet iedereen prettig vinden. Ook ligt het aan je audiocollectie of de app goed in staat is om nummers te herkennen en de bijbehorende nummers op andere muziekdiensten te matchen. Maar de app kost je geen cent, dus garantie tot aan de deur.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 oktober 2016, 9:41
Categorie Apps
Onderwerpen afspeellijst, apple music, muziek, spotify

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.