Tim Cook in Utah

Tim Cook: ‘Apple blijft vasthouden aan de visie van Steve Jobs’

Tim Cook vertelde tijdens de Utah Tech Tour dat Apple blijft vasthouden aan de visie van Steve Jobs, door producten te maken die het leven verrijken.

Tijdens een verrassingsbezoek aan de Utah Tech Tour vertelde Tim Cook dat de invloed van Steve Jobs nog steeds merkbaar is in het bedrijf. In gesprek met senator Orrin Hatch vertelde Cook dat Jobs’ ideeën over producten die het leven van mensen verrijken nog steeds voorop staan. “Zijn geest zal altijd in de DNA van het bedrijf blijven”, beloofde Cook. “Er zullen een hoop dingen veranderen, maar dat niet.”

Tim Cook in Utah

“Het is belangrijk, omdat ik wil dat zijn nalatenschap altijd bij Apple blijft”, aldus Cook. “Apple moet zich er niet door beperkt voelen, maar we blijven verbonden met zijn visie om de beste producten te maken die het leven verrijken. Dat verandert niet.” Daarmee ging Cook in op de kritiek dat Apple een ander bedrijf is geworden, sinds hij vijf jaar geleden het stokje van Jobs overnam.

Ook vertelde Cook dat er meer dan 50.000 geregistreerde iOS-ontwikkelaars in de Amerikaanse staat Utah wonen. “Er is geen plek ter wereld waar ik liever zou zijn”, beweerde Apple’s CEO zowaar. Zou hij het echt menen? Cook had voor de gelegenheid een pak met stropdas uit de kast gehaald, iets wat zijn voormalige baas later in zijn leven zelden meer zou doen. Jobs sprak tijdens de onderhandelingen over de eerste iPhone zelfs de legendarische woorden:

We’re Apple. We don’t wear suits. We don’t even own suits.

De rest van de Q&A ging voornamelijk over encryptie. Cook herhaalde dat encryptie belangrijk is om de privacy van gebruikers veilig te stellen. In de huidige tijd is dat belangrijker dan ooit. Cook bleef benadrukken dat Apple weigert een achterdeurtje in te bouwen, om de beveiligingsmaatregelen in de producten en diensten te omzeilen. Hij verwees daarbij nogmaals naar de zaak in San Bernardino. “We zetten ons hier volledig voor in en we staan heel duidelijk achter onze principes op dit punt. We denken dat de enige manier om zowel onze privacy te beschermen en veilig te zijn voor cyberaanvallen is om te versleutelen.”

Tim Cook Utah Tech Tour

Cook gaf toe dat encryptie een van de grootste problemen is waar Apple momenteel mee te maken heeft. “We voelen een verantwoordelijkheid om onze klanten te beschermen.” Huidige methoden voor encryptie zijn volgens Cook geavanceerd genoeg om ons in de nabije toekomst te beschermen. Tot slot besprak Cook nog even Apple’s groeiende interesse voor augmented reality en het belang van digitale fotografie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 oktober 2016, 12:55
Categorie Apple
Onderwerpen steve jobs, tim cook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.