iWork-apps

iWork, Garageband en iMovie gratis downloaden op iOS en Mac: voor wie en hoe?

Je kunt iWork, Garageband en iMovie gratis downloaden op je iPhone, iPad en Mac. In deze tip lees je hoe je Pages, Numbers, Keynote en de andere apps gratis in bezit krijgt en welke regels er gelden.

Apple stelt de documenten-apps iWork en de creatieve apps iLife gratis beschikbaar voor iedereen. Of je nu een iPhone, iPod touch, iPad of Mac hebt: je mag de apps gratis installeren en ook alle toekomstige updates zijn gratis. in dit artikel leggen we uit hoe het precies zit met de iWork-apps Pages, Numbers en Keynote en de iLife-apps iMovie en GarageBand.


iWork-apps

iWork gratis downloaden op iPhone en iPad

Je kunt de apps Pages, Numbers en Keynote gratis downloaden op je iPhone, iPad of iPod touch. Ook alle toekomstige updates zijn gewoon gratis. Wel kan het zijn dat je na verloop van tijd extra iCloud-opslag nodig hebt als je Apple’s online opslagruimte gebruikt voor het bewaren van je documenten. Het voordeel van iCloud is dat de documenten vanaf elk apparaat toegankelijk zijn en dat je kunt samenwerken aan documenten.

  • Pages (gratis, iPhone, iOS 14.0+) - Tekstverwerken.
  • Numbers (gratis, iPhone/iPad, iOS 14.0+) - Spreadsheets.
  • Keynote (gratis, iPhone/ Watch, iOS 14.0+) - Presentaties.

iWork gratis downloaden op de Mac

Voorheen mocht je de iWork-apps alleen gratis downloaden als je een recente Mac had gekocht, maar Apple heeft deze regel in april 2017 afgeschaft. Sindsdien kan iedereen de apps Pages, Numbers en Keynote gratis downloaden op elke Mac, ongeacht hoe oud deze is. je krijgt ook regelmatig gratis updates. Er zijn daarnaast allerlei apps met extra sjablonen verkrijgbaar, waarvoor je vaak moet betalen. Deze zijn gemaakt door externe ontwikkelaars die een graantje proberen mee te pikken. De standaard sjablonen die in iWork aanwezig zijn, zijn altijd gratis te gebruiken.

Heb je iWork geïnstalleerd vanaf een installatie-cd? Dan kan je de oorspronkelijke versie op deze webpagina downloaden.

  • Pages (gratis, macOS, 11.0+) - Tekstverwerken.
  • Numbers (gratis, macOS, 11.0+) - Spreadsheets.
  • Keynote (gratis, macOS, 11.0+) - Presentaties.

Bekijk ook

Apple iWork: alles over Pages, Numbers en Keynote van Apple

De iWork-apps Pages, Numbers en Keynote zijn Apple's kantoortoepassingen voor tekstverwerking, spreadsheets en presentaties. In dit dossier lees je alles over de iWork-apps voor iPhone, iPad en Mac.

Garageband en iMovie gratis downloaden op iPhone en iPad

De creatieve apps Garageband en iMovie zijn gratis te downloaden op je iPhone, iPad en iPod touch. Wel zitten er in GarageBand in-app aankopen voor extra instrumenten en effecten.

  • GarageBand (gratis, iPhone/iPad, iOS 16.0+) - Muziek maken.
  • iMovie (gratis, iPhone/iPad, iOS 15.3+) - Video bewerken.

Bekijk ook

GarageBand: alles wat je wilt weten

Met Apple's GarageBand kun je muziek maken, instrumenten bespelen en muziekles volgen. Ook kun je opnames maken en je muziek publiceren. In dit overzicht lees je wat er met GarageBand zoal mogelijk is.

iMovie met Touch Bar op MacBook Pro

Garageband en iMovie gratis downloaden op Mac

GarageBand is altijd gratis te downloaden, maar er zitten wel in-app aankopen in voor extra instrumenten. iMovie is volledig gratis te gebruiken. Voorheen maakte ook nog de iPhoto-app deel uit van de iLife-collectie, maar die is inmiddels vervangen door de nieuwere Foto’s-app, die je zowel op de Mac als op iOS vindt.

  • GarageBand (gratis, macOS, 11.5+) - Muziek maken.
  • iMovie (gratis, macOS, 11.5.1+) - Video bewerken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!