fotostream-iphone-mac

Fotostream: complete uitleg over Fotostream voor iPhone en iPad

Fotostream is de (inmiddels opgeheven) fotodienst van Apple, waarmee je een backup kon maken van alle foto's op je iPhone of iPad. Dit is vervangen door de iCloud Fotobibliotheek.

Fotostream is een fotodienst van Apple, waarbij je recente foto’s draadloos naar al je apparaten kunt sturen. Je kunt de foto’s ook delen met vrienden. BIj Fotostream verschijnen alle foto’s die je met de iPhone/iPad/iPod hebt gemaakt automatisch op alle andere apparaten waarop je Fotostream hebt ingeschakeld. Dit geldt voor iOS-apparaten en voor Macs.


Update 2015: Fotostream werkt nu op een andere manier dan hieronder wordt omschreven. Lees meer erover in onze artikelen over de iCloud-fotobibliotheek en check ons dossier iCloud.

fotostream-iphone-macFotostream (Photo Stream) werkt via iCloud. Je hebt dus een iCloud-account nodig om het te kunnen gebruiken. iCloud slaat je foto’s 30 dagen lang op, zodat je alle tijd hebt om een back-up te maken. Op je iPhone, iPad en iPod touch zijn de laatste 1000 foto’s te zien. Favoriete foto’s sla je op naar je Filmrol of een ander album, zodat ze permanent op je toestel blijven staan. Op de computer zijn alle foto’s van Fotostream aanwezig, omdat daar meer opslagruimte beschikbaar is.

Gedeelde fotostreams

Sinds iOS 5 is het mogelijk om gedeelde fotostreams te maken. Dit houdt in dat je de gemaakte foto’s deelt met mensen die je kent. Vrienden moeten zich abonneren op jouw gedeelde fotostream om de foto’s te kunnen bekijken, om reacties achter te laten of de foto te ‘liken’. Zo kun je contact houden en zien naaste familie en vrienden precies hoe het bijvoorbeeld met de kleinkinderen gaat.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt april 2016
Categorie Diensten
Onderwerpen fotografie, fotostream
Devices iPad, iPhone
Software iOS