Weerapp Weerzien.

Review: Met de Weerzien-app bekijk je het weer van de afgelopen 100 jaar

Met het weer uit het verleden
Ben je geïnteresseerd in de weersinformatie van de afgelopen jaren? Met de app Weerzien heb je alle gegevens bij de hand. In deze weerapp bekijk je precies hoe het weer in de afgelopen jaren was op een specifieke datum, tot wel honderd jaar terug.

Weerapp Weerzien.

De App Store staat vol met weerapps die je vertellen wat het weer nu is en hoe de voorspelling voor de komende dagen is. Soms wil je ook wel eens terugkijken, bijvoorbeeld naar het weer van een dag geleden. De nieuwe weerapp Weerzien toont exact die informatie. Wij namen de app onder de loep.

Weerzien: bekijk het weer van 100 jaar

Weerzien haalt zijn gegevens van het KNMI, het officieel weerinstituut van Nederland. Deze instantie meet al sinds 1901 de weergegevens in De Bilt en juist deze gegevens zijn te raadplegen in Weerzien. Zodra je de app opent, krijg je standaard het huidige actuele weerbericht te zien, met informatie over de windrichting en -snelheid, gevoelstemperatuur, vochtigheid en zicht. Je kunt niet vooruit kijken, maar wel terug in de tijd gaan. Onder de temperatuur van vandaag vind je standaard de gegevens van de afgelopen tien jaar.

Op deze manier kun je dus makkelijk terugkijken wat het weer de afgelopen jaren op exact dezelfde dag was. Bovendien kun je op deze manier ook het verloop zien en bijvoorbeeld controleren of het in de afgelopen tien jaar nou juist warmer of kouder geworden is. De standaardweergave toont alleen de temperaturen en neerslag, maar als je op een datum tikt kun je ook meer informatie zoals de luchtdruk en de zonneschijn bekijken.

Weerzien met geschiedenis van het weer en de widget.

Met de zoekfunctie van Weerzien kun je naar een specifieke dag bladeren, bijvoorbeeld je eigen verjaardag in de afgelopen tien jaar of die ene kerstdag toen er een pak sneeuw op de stoep lag. Voor echte weerfanaten is Weerzien een hele leuke app die er bovendien ook nog leuk uit ziet. Het plaatje in de achtergrond past zich aan aan het weertype. Bij sommige dagen kan de tekst alleen wat lastig te lezen zijn, omdat de achtergrond dan bestaat uit een bloemenveld. Ook is het vervelend dat de app in onze test wat vaak om een recensie in de App Store vraagt.

Weerzien met informatie uit het verleden en weerstations.

Gratis met optionele in-app aankopen
Weerzien is gratis te downloaden. Je hebt dan de beschikking tot tien jaar aan weergegevens, afkomstig van één weerstation. Wil je nog veel verder terugkijken of van meer weerstations informatie opvragen, dan kun je de optionele in-app aankoop (met de originele naam Meerzien) van €2,99 aanschaffen. Je kunt dan tot ruim 100 jaar terugkijken in de weergeschiedenis. Bovendien kun je dankzij de in-app aankoop filteren op jaar, temperatuur of zonduur, zodat je van een specifieke datum kan zien in welk jaar het het warmst was. Ook krijg je snelle toegang tot feestdagen en vind je in de bijbehorende widget meer informatie over het weer uit het verleden.

Conclusie Weerzien

Weerzien is een leuke nieuwe weerapp die het weer op een originele nieuwe manier presenteert. In plaats van vooruitkijken, is het ook weleens leuk om te kijken hoe het weer voorheen was. Het gaat via de app vrij eenvoudig om terug te bladeren naar eerdere perioden. De gratis versie biedt met tien jaar op zich genoeg info, maar als je echt terug wil kijken is de in-app aankoop wel een vereiste. De app ziet er verder prima uit en is ook als gewone weer-app te gebruiken. Het nadeel is wel dat je niet op specifieke locatie kan zoeken en (na de extra aankoop) alleen kunt filteren op weerstations. Ook is de tekst bij sommige achtergronden wat lastiger te lezen, maar verder is Weerzien voor de echte weerfanaten een leuke toevoeging.

Score

8

Weerzien

Weerzien

Voordelen +

  • Leuke insteek voor een nieuwe weerapp
  • Ziet er prima uit
  • Ook de gratis versie biedt interessante info

Nadelen -

  • Leesbaarheid soms wat minder bij bepaalde achtergronden
  • Vraag wel erg vaak om een review
Bekijk ook

Dit zijn de beste weerapps voor iPhone en iPad

Dit zijn de beste weerapps voor de iPhone en iPad. Wat is de beste gratis weerapp en welke is het mooist? Welke andere weerapps zijn nog meer de moeite waard? In deze gids zetten we de leukste en meest betrouwbare weerapps voor je op een rij.

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.