Line 'em Up festivalapp

Beste muziekapps voor iPhone en iPad

Welke apps moet je als muziekliefhebber écht op je toestel hebben staan? iCulture zet de beste muziek-apps voor je op een rijtje - en daarbij kijken we verder dan Spotify, Shazam en Apple's Muziek-app.

Beste muziekapps voor iPhone en iPad

Voor veel mensen is de iPhone vooral een muziekspeler. Om echt van muziek te kunnen genieten heb je apps nodig en in dit overzicht vind je de beste muziekapps op een rijtje. Het gaat hier om apps om muziek te ontdekken en op de hoogte te blijven van releases en nieuws rondom jouw favoriete artiesten. Populaire apps als Spotify, Tidal en Apple Music bespreken we in onze lijst met de beste streaming muziekdiensten voor iPhone en iPad.

Deze apps bespreken we hieronder:

#1 Record Bird

Wil je weten welke nieuwe albumreleases eraan komen? Record Bird helpt je daarbij: deze app laat je weten zodra één van je favoriete bands of muzikanten een nieuw album of single uitbrengt. Je kunt dit meteen met je vrienden delen. Je mist nooit meer een nieuwe release. Volg je favoriete artiesten, luister naar nieuwe albums en praat met vrienden over de nieuwste releases.

Line 'em Up festivalapp

#2 Line ’em Up

Muziekliefhebbers en festivals. Ze passen bij elkaar als Hall & Oates. Of Simon & Garfunkel. Line ’em Up is een Nederlandse app waarmee je makkelijk een persoonlijke line-up voor een muziekfestival maakt. Zo ontdek je ook minder bekende bands. Door te swipen stel je zelf de perfecte line-up samen, die je als een soort poster kunt delen met je vrienden. Zo kun je meteen zien welke acts je vrienden willen zien. De app geeft je een overzicht van de muziekfestivals voor de komende maanden. Je kunt de app daarom ook gebruiken om te kijken of een bepaald muziekfestival genoeg leuke acts heeft geprogrammeerd en of jouw favoriete artiesten ergens optreden. Wij zijn er enthousiast over.

#3 TicketSwap

Over festivals gesproken: daar heb je natuurlijk wel een kaartje voor nodig. Concertkaartjes kopen doe je via de Ticketmaster-app (link), maar als een concert is uitverkocht kun je beter terecht bij de Nederlandse aanbieder TicketSwap. Je krijgt notificaties wanneer er tickets vrijkomen en betaalt geen belachelijke prijzen. TicketSwap biedt vooral zekerheid: als verkopers weet je zeker dat je je geld krijgt, terwijl kopers gegarandeerd weten dat ze een origineel ticket in handen hebben.

#4 Festileaks

De Festileaks-app is je startpunt voor het allerlaatste nieuws rondom muziekfestivals wereldwijd: Pinkpop, Rock Werchter, Lowlands, Pukkelpop, Down The Rabbit Hole, Best Kept Secret, Zwarte Cross, Sziget, Glastonbury, Roskilde, Primavera Sound, Lollapalooza, Graspop, We Are Electric, NOS Alive, Benicassim… er komt geen einde aan. Je bent als eerste op de hoogte als een bepaalde artiest naar Nederland of België komt.

#5 SoundCloud

SoundCloud is een app die maar om één ding draait: mensen nieuwe muziek laten ontdekken op basis van hun eigen voorkeuren. Je kunt er zelf audio mee uploaden of het gebruiken als luisterpaal. Andere mensen die SoundCloud gebruiken kun je volgen, zodat je ziet wat voor muziek ze maken of delen met andere mensen. Daardoor is SoundCloud een plek waar je veel nieuwe muziek kunt vinden en beluisteren. Je kunt met de app alle muziek beluisteren die jij en je vrienden leuk vinden en verzamelen. Ook kun je muziek organiseren en afspeellijsten samenstellen.

#6 Vevo

Vevo is de YouTube-variant die alleen maar draait om muziekvideo’s. Hiermee kun je legaal kijken naar allerlei videoclips. Je geeft in de app aan welke artiesten je goed vindt, waarna Vevo allerlei videoclips achter elkaar zet zodat je deze allemaal kunt bekijken. Ook kun je alle recente Vevo-playlists bekijken die de makers aanraden. Je krijgt een notificatie wanneer je favoriete artiesten een nieuwe video, samenwerkingsproject of live video uitbrengen. In je profiel is te zien welke playlists en video’s jij leuk vindt. Vevo is beschikbaar in Nederland en enkele andere landen. Daarbuiten werkt de app niet, dus ook niet in België.

#7 Earbits

Earbits is een muziek-app die het anders aanpakt dan de gebruikelijke apps zoals Spotify en Apple Music. Earbits brengt jou gratis muziek, maar laat je niet zelf zomaar je eigen nummers kiezen. Je kunt wel muziek delen via de sociale netwerken, wat jij vervolgens weer Groovies oplevert. Deze kun je daarna weer gebruiken om zelf on-demand muziek op te vragen. In Earbits vind je echter niet de Adele’s, Justin Biebers of Taylor Swifts van deze wereld, maar de meer onafhankelijke en nieuwe artiesten met hart voor muziek. De app ziet er verder verzorgd uit en laat je eenvoudig nieuwe muziek ontdekken in je zelfgekozen genre’s. Je kunt ook muziek kiezen op basis van je huidige stemming.

#8 Hype Machine

Hij bestond al langer, maar je kan Hype Machine toch het beste zien als een uitgebreide variant van het inmiddels gestopte Shuffler.fm. Hype Machine zet de nieuwste ontdekkingen van muziekblogs op een rij en speelt ze onafgebroken af in de muziekspeler. Aansluitend kan je in Hype Machine ook op artiesten zoeken, kan je muziek luisteren per blog en kan je filteren op remixes of juist niet. Je hoeft geen honderden blogs te volgen om op de hoogte te blijven. Ook staat er elke week een nog niet verschenen album in de spotlight.

#9 Paste

Een relatief nieuwe app, die tienduizenden exclusieve live muziektracks bevat, uit archieven die ver terug gaan tot in de jaren zestig. En nee, dan hebben we het niet alleen over Fats Domino. Ook vind je nieuwe muziek van bands die in de Paste Magazine Studio in New York en de Daytrotter Studio langs zijn geweest. Van de Rolling Stones, The Grateful Dead, Aretha Franklin en U2 tot Wilco, St. Vincent, Mac DeMarco en The Lumineers, je kunt alles gratis streamen. En allemaal live, ongeacht welk genre je zoekt.

Andere muziekapps

Natuurlijk zijn er nog veel meer apps voor muziekliefhebbers, zoals deze:

  • Spotify Music (gratis, iPhone/iPad + IAP, iOS 9.0+) - De alom bekende app, waar je het meest uit haalt als je Premium-lid bent. Lees ook onze uitleg Spotify.
  • Shazam (gratis, iPhone/iPad/ Watch + IAP, iOS 9.0+) - De bekende app om muzieknummers te herkennen. Tegenwoordig onderdeel van Apple. Heeft in-app aankopen.
  • Shazam Encore (€3,49, iPhone/iPad/ Watch, iOS 9.0+) - Dezelfde app, maar dan met vooraf betalen.
  • SoundHound (gratis, iPhone/iPad/ Watch + IAP, iOS 10.0+) - Een andere populaire app om muziek te herkennen.
  • SoundHound∞ (€7,99, iPhone/iPad/ Watch, iOS 10.0+) - De betaalde versie van SoundHound.

Wil je meer weten over muziek herkennen met apps, bekijk dan onderstaande lijst.

  • YouTube (gratis, iPhone/iPad/ TV + IAP, iOS 9.0+) - Heel wat mensen gebruiken YouTube om naar muziekvideo’s te kijken en nummers te luisteren. De app YouTube Music is er speciaal voor gemaakt, maar die is nog niet in Nederland te downloaden. Je zult het dus moeten doen met de normale YouTube-app.
  • Stingray Qello (gratis, iPhone/iPad/ TV + IAP, iOS 9.0+) - Live concerten kijken.
  • Musixmatch (gratis, iPhone/iPad/ Watch + IAP, iOS 10.3+) - Songteksten vinden voor je favoriete nummers.
  • myTuner Radio Nederland België (gratis, iPhone/iPad/ Watch/ TV + IAP, iOS 9.0+) - Je kunt natuurlijk ook naar radiostations luisteren om nieuwe muziek te ontdekken. myTuner Radio is onze favoriete app op dat gebied en in onderstaande lijst vind je nog meer tips voor radio-apps.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt maart 2018
Categorie Apps
Onderwerpen muziek, shazam, soundcloud, soundhound, spotify
Devices iPad, iPhone
Software iOS