De 5 beste en grappigste faceswap-apps voor iOS

Faceswap-apps zijn hot in de App Store en dat is niet zo gek. De hilarische foto's die het oplevert zijn meer dan de moeite waard, zoals je kunt zien in deze lijst met beste faceswap-apps voor iOS.

De beste Face Swap-apps voor je iPhone en iPad.

Faceswap-apps: verwissel je gezicht met iemand anders

De grap van het moment is ongetwijfeld die van de faceswap-apps. Richt je iPhone camera op het gezicht van jezelf en dat van iemand anders, om vervolgens van gezicht te ruilen. Dit levert hilarische resultaten op, zeker als je bijvoorbeeld het gezicht van een volwassen man ‘omwisselt’ met dat van een baby. In deze lijst zetten we de beste faceswap-apps voor je op een rijtje.

Het idee om gezichten om te wisselen bestaat trouwens al veel langer. Check de website Manbabies.com maar eens.

Face Swap Live

De bekendste faceswap-app is Face Swap Live (link), de app die regelmatig in de bovenste regionen van de App Store hitlijsten te vinden is. De app werkt heel simpel: geef toegang tot je camera en je kunt direct op het scherm zien hoe jouw gezicht eruit ziet op het lichaam van de persoon naast je. Daarnaast kun je afbeeldingen zoeken, zodat je van gezicht kunt wisselen met allerlei beroemdheden. Face Swap Live maakt het feest compleet met de optie om ingesproken video’s te verzenden.


Verander gezichten handmatig met een raster in iSwap Faces. Met iSwap Faces kun je handmatig van gezichten wisselen.

iSwap Faces

iSwap Faces (link) richt zich meer op foto’s dan Face Swap Live en geeft je een handig raster om een verplaatst gezicht nog een beetje bij te werken. Nadat je een foto hebt gemaakt, kun je de gezichten er uit plukken, verkleinen en draaien en vervolgens in het gezicht van de ander zetten. Hierdoor heb je zelf in de hand hoe je foto’s eruit komen te zien, al kost het misschien wel wat meer moeite dan met Face Swap Live het geval is.


Face Swap-R wisselt meerdere gezichten tegelijk.

Face Swap-r

Als je liever eerst een gratis app wilt proberen voordat je geld uitgeeft aan een faceswap-app, dan kun je Face Swap-r eens overwegen. Deze gratis variant doet in weze hetzelfde, maar neemt al het werk voor je uit handen. Het enige wat je hoeft te doen is een foto importeren in de app waar meer dan één gezicht op staat en Face Swap-r doet de rest. Handig als je snelheid waardeert, maar onthoud wel dat de app dus willekeurige gezichten verwisselt als je een plaatje kiest waar meer dan twee personen op staan. De app plaatst bovendien een flinke rand onder je foto, die je niet af kunt kopen met een in-app aankoop.


Face Bomb verandert alle gezichten tegelijk. Face Bomb verandert alle gezichten tegelijk.

Face Bomb!

Voor degene die regelmatig groepsfoto’s maakt is Face Bomb! (link) een handige app om te gebruiken. In deze foto-app kun je namelijk een gezicht uitkiezen dat vervolgens op alle gezichten in de foto geplaatst wordt. Dit leidt vooral bij foto’s waar veel mensen tegelijk op staan tot hilarische resultaten. Houd er wel rekening mee dat je foto’s een watermerk krijgen, dat je voor €0,99 af kunt kopen met een eenmalige in-app aankoop.


Face Stealer laat in real time zien hoe je er als Albert Einstein uitziet. Geef je gezicht een make-over met Face Stealer.

Face Stealer

Heb je je altijd al afgevraagd hoe jij eruit zou zien met het gezicht van Albert Einstein, of het kenmerkende aangezicht van de Mona Lisa? Gebruik Face Stealer en je komt er met een druk op de knop achter. Deze faceswap-app heeft een grote collectie aan afbeeldingen, die als een soort Snapchat-filter over jouw gezicht heen te leggen zijn. Hierdoor kun je in real time zien hoe het eruit ziet, zelfs als je met je hoofd beweegt of je mond opent.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt april 2016
Categorie Apps
Onderwerp fotografie