Boom-appicoon.

Reacties voor: Review: Boom laat de muziek via je koptelefoon beter klinken

Boom voor de iPhone en iPad is een app om op eenvoudige manier je muziek een stuk beter te laten klinken. De verbeterfuncties werken met elke koptelefoon, zodat de muziek voller en krachtiger klinkt. Wat vinden wij van de app?
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:
13 reacties
 1. Ik vraag me af of er echt mensen zijn die dit zullen gaan gebruiken. De meeste mensen zullen toch gewend zijn om de standaard muziekspeler te gebruiken of zitten vast aan spotify of Apple music. Wellicht is het iets wat onderdeel wordt van iOS (X/10)

 2. Deze recensent snapt dus niet dat vervormers, equalizers of hoe ze ook mogen heten geluid vernielen. Voor goede weergave van muziek, die overigens goed of slecht opgenomen en/of opgeslagen kan zijn, zijn zo goed en neutraal mogelijke versterkers, weergevers (speakers) en akoestische omstandigheden vereist. Slecht opgenomen en/of opgeslagen muziek valt niet te redden met kunstgrepen. Die maken de zaak alleen maar erger.

 3. De equilazer van je iPhone of iPad vind je via instellingen, muziek. Hier kun je zelf ook een aangepaste setting gebruiken.

 4. Heb best graag een betere equalizer, maar zonder een jailbreak zit je al snel vast aan andere spelers, en dat is vrij nutteloos als je zelf gebruik maakt van Spotify, helaas. De ingebouwde equalizer van Spotify vind ik namelijk niet al te best.

 5. Ik gebruik Boom op mijn Macbook en ik vraag mij af of het geen Placebo effect is.

  Ik vond het geluid op mijn Mac altijd goed, zowel via een koptelefoon als de speakers op de Macbook zelf. Echter na het installeren van Boom vond ik het geluid beter, terwijl wanneer ik de equalizer uitzette vond ik het geluid via beide rampzalig.

  Hierdoor vraag ik mij af of Boom juist het standaard geluid verslechterd of daadwerkelijk het geluid verbeterd.. Het lijkt beter te klinken in ieder geval.

  Voor wat betreft de iOS App. Precies wat Tim zegt. Ik gebruik liever Apple Music of Spotify vanwege het gemak, dan een iets betere audio kwaliteit, maar wel moeite met het verzamelen & kopen van muziek.

 6. Het geluid wordt niet beter, je vervormd het alleen waardoor de illusie ontstaat dat het beter is. Dit is voor mij dan ook de reden geweest om een DAC aan te schaffen waardoor het geluid weergeven wordt zoals het is icm mijn Beyerdynamic DT-770 headphone.

  Je kan digitaal tweaken wat je wilt maar crap in = crap out, hier kan je nooit omheen…

 7. Als Apple iets wilt kopen dan graag deze bedrijft opkopen en integreren in hun producten (macbook, iphones).

  Beetje Wow effect “its magic, its works” En dan niet nog meer hardware uit gaan brengen: deze is met 2 camera’s andere 1, of met stereo geluid maar weer zonder 3D enzo enzo.

 8. Ik heb de app nog niet uitgeprobeerd, dus ik kan er natuurlijk niet echt over oordelen. Maar over het algemeen sta ik wel sceptisch ten opzichte van dit soort trucs om het geluid beter te laten klinken. Het geluid wordt er natuurlijk niet echt beter van, maar doordat bepaalde frequenties, zoals bassen, meer naar voren worden gehaald lijkt het beter. De meeste digitale equalizers doen dat ook. Zelf hou ik daar niet van en ik vind het ook niet beter. Als je écht een goede koptelefoon wilt hebben, hoeft dat niet vreselijk duur te zijn. Het allerbeste resultaat dat ik voor de iPhone heb gehoord, waren twee Bose hoofdtelefoons, prijs €300-€350. Bose is eigenlijk helemaal mijn favoriete merk niet, maar ze klonken fantastisch. Veel dan alle andere die ik heb uitgeprobeerd.

 9. @Roderik Oranje, @redwish, @Macaanzee: Mijn idee. Inderdaad (ook) over op een externe DAC om het beste uit een goede koptelefoon te halen, hoor muziek toch het liefst zoveel mogelijk zoals de maker het bedoeld heeft.

  Van speakers/koptelefoon en versterker die specifiek op elkaar afgestemd zijn, van dezelfde fabrikant, wil ik nog wel geloven dat je daarmee de fysieke beperkingen met digitale technieken (DSP) een heel eind kunt wegpoetsen zonder de geluidskwaliteit geweld aan te doen, maar met één enkele app ‘alle’ koptelefoons ‘verbeteren’ is toch een claim die ik moeilijk serieus kan nemen…

  Scepsis is dan nog een heel diplomatiek understatement, maar ik zal om het hier een beetje gezellig te houden maar niet mijn ongefilterde oordeel geven 😁

 10. Origineel geplaatst door Sander Schaeffer
  Ik gebruik Boom op mijn Macbook en ik vraag mij af of het geen Placebo effect is.

  Ik vond het geluid op mijn Mac altijd goed, zowel via een koptelefoon als de speakers op de Macbook zelf. Echter na het installeren van Boom vond ik het geluid beter, terwijl wanneer ik de equalizer uitzette vond ik het geluid via beide rampzalig.

  Hierdoor vraag ik mij af of Boom juist het standaard geluid verslechterd of daadwerkelijk het geluid verbeterd.. Het lijkt beter te klinken in ieder geval.

  Voor wat betreft de iOS App. Precies wat Tim zegt. Ik gebruik liever Apple Music of Spotify vanwege het gemak, dan een iets betere audio kwaliteit, maar wel moeite met het verzamelen & kopen van muziek.

  Ik heb precies hetzelfde gehad, echter boom weer verwijderd van MacBook, en het geluid is gewoon prima, beter dan wanneer ik boom uitschakelde maar wel geïnstalleerd had…

 11. Ik wacht persoonlijk op de Auro-3D weergave : http://www.auro-3d.com , dat is de echte nieuwe wereldstandaard.

 12. Wanneer het vervormd wordt en ik het toch beter vind klinken….vind ik het prima.
  Doel bereikt.
  Muziekbeleving is nogal persoonlijk….ik vind mijn Monster Turbine dopjes bijvoorbeeld heerlijk klinken (met juiste schuimpjes)….veel beter dan bijvoorbeeld de Shure dopjes….maar dat kan blijkbaar niet volgens de audiofiele azijnpissers.
  Er schijnen bijvoorbeeld ook mensen te zijn die de Toppers fantastisch vinden….laat lekker! Klassieke hoogstandjes vinden die mensen waarschijnlijk niet om aan te horen. Is ook voor ander publiek.
  Ik heb Boom overigens even geprobeerd, maar er snel weer afgeknikkerd vanwege eerder genoemde beperkingen.

 13. @Online: Ja das maf, had ik ook op m’n iMac. Beslist geen slecht geluid met een Harman Kardon eierkokerset er aan gekoppeld. Met Boom klinkt het volumineuzer maar gaat ook snel vervormend werken. Uitgeschakeld en mijn iMac lijkt ineens geen goed geluid meer te kunnen produceren van mijn favoriete nummers. Boom helemaal verwijderd en het klinkt weer prima, als vanouds dus zoals ‘het bedoeld’ is.
  Op mijn smartphone klinkt het wel beter, dus daar blijft ie op.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.